Infracţiuni economice. Practică judiciară

Infracţiuni economice. Practică judiciară
PRP: 35,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 31,50 lei
Diferență: 3,50 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 536
Format: Carte brosata

DESCRIERE

Infracţiuni economice. Practică judiciară.

Infracţiuni economice” desemnează o gamă extrem de largă de infracţiuni, complexitatea termenului oferind interpretări nu numai diferite, dar şi contradictorii asupra aceloraşi probleme de drept.

De aici, şi vasta practică judiciară în materie, care relevă opiniile pe care instanţele le au cu privire la noţiunea de „infracţiune economică”, fiind considerate astfel de infracţiuni nu numai spălarea de bani sau evaziunea fiscală, ci şi alte fapte de natură penală, cum ar fi înşelăciunea prin încheierea unui contract prejudiciabil pentru una dintre părţi, emiterea de cecuri fără acoperire sau neglijenţa în serviciu. Şi aceasta, pentru că şi aici problema se pune – cel puţin din perspectiva părţilor – „economic”.

Lucrarea, structurată pe cinci capitole, oferă cititorului soluţii relevante din practica instanţelor judecătoreşti – cele mai multe nepublicate – cu privire la astfel de infracţiuni cuprinse în Codul penal sau în legi speciale, precum şi aspecte de ordin procedural privind urmărirea penală sau judecata, măsurile preventive care se pot lua sau soluţionarea acţiunii civile.

Capitolul I. Infracţiuni de natură economică şi/sau cu consecinţe în domeniul economic,
prevăzute în Codul penal

Capitolul al II-lea. Infracţiuni de natură economică şi/sau având consecinţe în domeniul economic, prevăzute în legi speciale

Capitolul al III-lea. Situaţii ivite în cursul urmăririi penale şi/sau al judecăţii ce ţin
de specificul infracţiunilor economice

Capitolul al V-lea. Măsuri preventive. Condiţii pentru luarea acestora în cazul infracţiunilor economice

Index alfabetic

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.