Ingeri si oameni. Despre relatia cu Dumnezeu si cu noi insine

Ingeri si oameni. Despre relatia cu Dumnezeu si cu noi insine
-5%
Preț: 20,71 lei
21,80 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Categoria: Religie

DESCRIERE

Putem apela ingeri pentru alte persoane?

Niciodata cand apelam ingeri pentru cineva nu-i incalcam liberul arbitru. Caci nu noi intervenim, ci puterea lui Dumnezeu manifestata prin ingeri lucreaza. Noi suntem doar aproapele care doreste sa faca cuiva un dar din iubire si din compasiune, prin solicitarea sprijnului divin. Restul face Dumnezeu.


Iar Dumnezeu nu incalca niciodata liberul arbitru intervenind, caci El are lacasul Sau in fiecare om si de la nivelul acesta lucreaza. Are nevoie insa de solicitarea unui om pentru a interveni, oricare ar fi acesta. Caci lucrurile care se perturba cu participare umana au nevoie la fel de o participare umana in procesul invers, cel de corectare.

Exista multe lucruri pe care noi le putem face pentru a fi de folos celor din jur aflati intr-o nevoie. Dar exista si altele care ne depasesc, e necesar sa recunoastem acest lucru cu sinceritate, fara a ne considera mai puternici sau mai cunoscatori decat suntem de fapt. Cu cat intelegem mai repede acest lucru in cadrul unui process aflat in derulare, va fi cu atat mai bine, caci altfel este mai greu de corectat si de intervenit atunci cand situatia scapa de sub control. Roata se invarte din ce in ce mai tare odata intrata pe un drum, e mai greu s-o opresti sau sa-i schimbi directia cand esti deja departe. Asa ca mai bine chemam si ingeri pentru sustinere si calauzire, mai ales pentru alte persoane, a caror poveste de viata n-o cunoastem. Si pentru noi e greu sa deslusim rostul unor evenimente personale, dar lamuririle vin prin vocea noastra launtrica si ne gasim la un moment dat calauzirea si directia. Insa nu putem fi noi cei care asculta vocea launtrica a altcuiva, oricat de apropiat ne-ar fi.  [...]

 

Cum recunoastem adevaratul raspuns

Oricare ar fi modalitatea prin care se exprima, raspunsul este intotdeauna insotit de:

Certitudine– in momentul primirii raspunsului stim ca el vine de la Dumnezeu. Indoiala se poate instala ulterior, cand mintea incepe sa creeze intrebari, sa priveasca din toate unghiurile, sa anticipeze. Tinand cont de acest lucru, putem fi mai atenti in a constientiza mai bine certitudinea prezenta in momentul primirii raspunsului, ca apoi sa avem forta sa nu mai permitem mintii sa aduca argumente in favoarea indoielii.

Caldura– toate raspunsurile ce vin de la Dumnezeu sunt blande si iubitoare, caci aceasta este atitudinea cu care El isi indruma si invata copiii. Nu ne raneste si nu ne lasa niciodata sa ne simtim singuri si abandonati. Chiar si atunci cand consideram ca greseala noastra e de neiertat, El gaseste mijlocul adecvat prin care sa ne transmita sustinerea Sa in a corecta greseala, a invata din ea, iar Mana Sa este intinsa sa ne ajute sa ne ridicam, sa nu ramanem in negura si tristete.

Niciodata Dumnezeu nu ni se adreseaza certandu-ne, amenintandu-ne sau pedepsindu-ne, sub nici un motiv si fara nicio exceptie. Invatatura Sa parinteasca este calda si luminoasa, blanda si inteleapta, iar sufletul nostru o recunoaste si o primeste spontan.    

Claritate– mesajul divin este intotdeauna elocvent, simplu, concis, nu lasa loc de interpretari. Daca este vag, fragmentat, provoaca confuzie, asta inseamna ca nu este insotit de lumina care ar trebui sa aseze si ordoneze in minte lucrurile in conformitate cu adevarul care vine, deci un astfel de raspuns nu poate fi de la Dumnezeu.

Liniste si incredere– Dumnezeu face tot ce sta in puterea Sa sa ne fie de ajutor, sa ne scoata din neguri si sa ne indrepte spre lumina, pas cu pas. Asa ca raspunsul sau este mereu incurajator, simti ca te cheama si te imbratiseaza, iti intelege teama si durerea, te alina si te linisteste. Un mesaj care aduce panica, ingrijorare, teama, disperare, care ameninta, agita, tulbura mintea si nelinisteste sufletul nu vine de la Dumnezeu

Chiar si atunci cand suntem avertizati de posibilitatea existentei unui pericol, mesajele sunt linistitoare si placute, astfel incat sa nu ne inspaimante. Mai mult, ne dau un sentiment ca cineva are grija de noi, iar daca adaugam si atentie, vigilenta sau prudenta, avem credinta ca va fi bine. Iar daca il chemam si pe arhanghelul Mihail sa ne insoteasca, reusim sa ne simtim in siguranta si protejati. [...]

 

Iubirea de sine

Presupune sa recunosti iubirea inimii tale, sa o traiesti, sa o daruiesti, dar si sa o primesti pe cea care iti este oferita. Iubirea nu este implinita decat in relatie cu cineva sau ceva. Altfel, se stinge, ca un foc pe care nu-l mai alimentezi.

Noi insine suntem primii care suntem datori sa aducem iubirea in fiinta noastra. Nu e nimeni responsabil de fericirea noastra in afara de noi insine.

Nimeni nu ne poate rani decat daca noi permitem, caci ne revine datoria sa aparam sufletul cu o constiinta luminata, limpede si ferma, cu o atitudine compasiva si intelegatoare.

Mintea e gardianul sufletului. Ei ii revine rolul de a analiza si trece prin filtrul constiintei, de a primi prin intuitie, de la Dumnezeu, prin constiinta individuala, solutii pentru fiecare eveniment sau situatie care ne depaseste, de a intelege, de a pune scut oricaror proiectii negative venite din exterior. Daca inca nu am reusit, inseamna ca e timpul sa invatam.


Arhanghelul Samuel ne invata sa pastram si pentru noi insine din iubirea primita de la Dumnezeu sau oameni, sa traim in ea, astfel putem fi la randul nostru iubitori. Il rugam pe Mihail sa aduca lumina in constiinta noastra, sa ne intareasca credinta, sa avem ganduri luminoase si creatoare, astfel incat sufletul sa se simta in siguranta si protejat.

 

Dezechilibre posibile:

Tradarea de sine

Iubirea vine din inima, dar are nevoie de ganduri luminoase cu care sa faca pereche, altfel poate fi negata, pervertita sau ranita datorita lipsei de protectie. E ca un copil pur si luminos, dar pe care toata lumea il ignora, arunca cu pietre in el sau se foloseste de inocenta lui pentru a-l trimite la cersit si a obtine foloase materiale.

Ne-am indepartat de sufletul nostru in timp, la aceasta contribuind:

Lipsa de protectie. Aceasta presupune sa nu lasam sufletul sa fie atacat de proiectiile pe care oricine le face asupra lui, implicit propria minte, prin judecatile, pedepsele, avertismentele, neincrederea sau gandurile negative pe care le ofera sufletului. Astfel, zilnic permitem ca el sa“incaseze sageti”, sa fie afectat si ranit.


Arhanghelul Mihail ne invata cum sa ne protejam sufletul. Aduce lumina in toate locurile intunecate ale sufletului, dar si ale  mintii, care proiecteaza ganduri negative asupra lui. Inlatura fricile si indoielile, ne da forta sa ne acceptam asa cum suntem, fara sa ne judecam sau sa ne invinovatim pentru greselile noastre.

Pervertirea. In timp, am obligat sufletul sa serveasca unor interese ce incalca legile divine, sa se“sacrifice” pentru un bine gresit inteles sau pentru a face concesii in schimbul unor beneficii de natura materiala (“ne-am calcat pe suflet”).

Arhanghelul Samuel si ingerii iubirii ne ajuta sa primim iubirea in sufletul nostru, sa o lasam sa lucreze conform naturii ei. Mihail ne ajuta sa pastram o directie buna in canalizarea iubirii, prin intuitie si prin vocea constiintei, care ne semnaleaza cand suntem aproape de punctul de a trece pragul si de a face din nou compromisuri.

Negarea. Acest fenomen apare atunci cand ignoram cu totul sufletul si nevoile lui. Ori nu mai stim sa-l ascultam, ori nu urmam ceea ce el ne indeamna.

Ingerii respectului ne invata respectul de sine si al darurilor cu care suntem inzestrati. Ingerii bunului simt ne invata sa ne ascultam vocea sufletului, sa-i oferim incredere si sa o urmam.

 

Din cuprins:

RELATIA CU DUMNEZEU PRIN INGERI…. 11

Cine sunt ingerii…. 13

Cum se manifesta……13

Ingerul pazitor…. 14

Invatam de la ingerul pazitor….. 16

Ierarhiile angelice….. 18

Ingerii specializati…….. 19

Arhanghelii……. 19

Arhanghelul Mihail……20

Arhanghelul Gabriel……23

Arhanghelul Samuel……. 24

Arhanghelul Zadkiel…..….. 27

Arhanghelul Rafael…….. 30

Arhanghelul Jophiel………33

Arhanghelul Uriel……. 35

Arhanghelul Metatron……. 36

Intaietorii………. 38

Ierarhia a doua……. 39

Ingerii puterilor si ai virtutilor………. 39

Ingerii stapanirilor………41

Ingerii domniilor……….. 42

Ierarhia a treia….. 43

Tronurile…….. 43

Heruvimii………. 45

Serafimii……. 46

Ingerii care ne insotesc……. 46

Comunicarea cu ingerii…….. 47

Cum solicitam ajutorul ingerilor…….. 47

Cum ii apelam…………49

Timpul alocat apelarilor…….. 51

Cum ne dezvoltam o buna comunicare cu ingerii…………53

Putem apela ingeri pentru alte persoane?…………55

Cand ii apelam………. 57

Cum primim raspunsul………60

Asteptand raspunsul………….. 62

Cum recunoastem adevaratul raspuns…….. 63

Cand nu primim raspuns…………. 68

Cum multumim ingerilor si lui Dumnezeu…….. 73

Credinta………. 74

Prietenia cu Dumnezeu………. 76

PRINCIPIILE ADEVARULUI SAU LEGILE DIVINE……. 77

Legea cauzei si a efectului…….….. 78

Legea egalitatii…………80

Legea vibratiei………….. 83

Legea corespondentei……….. 86

Legea ritmului……….. 89

Legea unitatii…….…92

RELATIA CU NOI INSINE…………95

O radiografie asupra omului actual……….. 96

Trup si actiune…………. 98

Suflet si iubire………….. 99

Iubirea in esenta si nuantele ei……… 101

Caracteristici ale sufletului si dezechilibrele aferente lor…….. 102

1. Iubirea pura si simpla…………102

Iubirea de sine…………. 103

Tradarea de sine…….. 104

Intelegerea in iubire……………106

Vinovatia…………106

Victimizarea….. 107

Libertatea in iubire………. 108

Atasamentele……….. 109

Dependenta…………. 110

Posesivitatea……………110

Increderea in iubire…………. 112

Neincrederea…………113

Inchistarea……….. 114

Iertarea in iubire…………. 114

Dificultatea de a ierta…………. 115

Impartasirea in iubire……………. 116

Singuratatea………………116

Sufocarea………………118

2. Creativitatea………………118

Dificultatea de a exprima sentimentele………119

Timiditatea……….. 120

3. Daruirea si primirea……………121

Dificultate in a darui sau primi………….. 123

Golul launtric…………. 124

Egoismul……………125

4. Armonia…….. 125

Dizarmoniile………126

5. Bucuria…………127

Tristetea si apatia………127

6. Linistea………128

Nelinistea………129

7. Frumusetea……. 130

Uratenia……….. 130

8. Bunul simt…….. 131

Negarea………131

9. Compasiunea………132

    Indiferenta……….…133

10. Implinirea……………134

Ignorarea nevoilor proprii……... 134

Vindecarea sufletului…………………135

Constiinta de sine si cunoastere…………136

Constiinta de sine……….. 136

Intuitia…………137

Trairea in adevar………138

Realitate fizica sau adevar?.. 139

De la minte la constiinta………140

Directia in viata……. 140

Calitati si atitudini pe care le imprima constiinta

si limitarile corespunzatoare create de minte….……142

1. Capacitatea de a primi, recunoaste si impartasi adevarul.…. 142

Ratacirea……144

Neputinta………144

Principiile…….. 145

Confuziile………145

Iluziile, dezamagirile……….. 145

Remuscarile…………146

Obsesiile………. 147

Orgoliul…….. 147

Setea de cunoastere informationala………148

2. Discernamantul…………. 149

Dificultatea de a lua decizii………150

3. Intelegerea…………. 150

Confuziile…………152

Rastalmacirile………. 153

4. Libertatea……………153

Judecatile si prejudecatile……….. 154

Controlul exacerbat…….. 155

Asteptarile……….. 156

5. Capacitatea de a crea….. 156

Plictiseala…………157

6. Increderea………157

Neincrederea………158

7. Respectul……………158

Ignoranta…………. 159

8. Stapanirea de sine……160

Lipsa stapanirii de sine………160

9. Sinceritatea si curajul……161

Tradarea de sine…………. 161

Compromisurile………….. 162

10. Atentia……….. 163

Atentia orientata spre trecut………… 163

11. Vointa……….. 164

Lipsa de vointa………….. 164

12. Asumarea responsabilitatilor…….…  165

Proiectiile……….. 165

13. Apararea de sine……….. 166

Teama………………..  168

14. Acceptarea………..  169

Nemultumirea………..  170

Conflictele………..  171

15. Rabdarea……..  172

Nerabdarea…….. 172

Cunoasterea de sine…….. 173

Ordinea interioara………..  175

Introspectia………..  176

Constientizarea………..  177

Actiunea constienta……..  179

Actiune sau reactiune?…….. 180

Acesta este datul. Care este rolul meu aici?………… 180

Pasi pentru o implicare potrivita intr-o situatie…….. 181

Ce pot schimba ca sa ma simt mai bine?……181

“Seminte” pe care le putem implementa in minte……. 185

Tot ceea ce e necesar este posibil….… 191

Spirit si traire spirituala…….. 191

Spiritul– esenta noastra divina……  191

Primavara spiritului………….. 192

Traire spirituala…….….. 193

Minunile……….. 194

Destinul real al omului……….. 194

Rostul nostru ca oameni….. 196

Unitate si echilibru……..  198

Activ sau pasiv?……….. 198

Crucea– de la povara la echilibru si armonie… 198

Dorinte si nevoi…….. 205

Lectiile de viata……..  207

Pacea interioara………..  207

Integrarea si ajustarea continua…… 208Contine  208 pagini, in format 13/20 cm.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.