Ingerii si rasu-plansu
7,63 lei
10,90 lei (-30%)

Ingerii si rasu-plansu

Ingerii si rasu-plansu
-30%
Anul publicării: 2011
Categoria: Literatura
Preț: 7,63 lei
10,90 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ingerii si rasu-plansu reprezinta un caleidoscop de proze scurte, diverse ca registru narativ si plasament tipologic, realiste sau misterioase in explorarea unor universuri afective imprevizibile in dezvoltarea ideatiei. In mare, e aici ceea ce s-ar numi Active Fictions Show. Naratiunile sunt de un laconism galo-latin, dar, in anumite pasaje, sintagme, discursuri ceva mai ample,„dandu-si drumul” spre o fantazare lingvistica, verbocreatorie, sau cvasiverbocreatorie, in descrierea existentei usor surdinizate, interiorizate, spre vis, spre supra-realitate a posibilitatii noastre de a ne imagina cu ochii inchisi, mijiti sau chiar larg deschisi. In diversitatea textelor s-ar intampla parca o multipla deschidere de usi, dar si plasare de antene pentru captarea semnalelor din psihocosmicitatea existentei in fantastic, in basm (intelectual, modern), in vis. E o concomitenta (si interactiune) a cercetarii prin arta si a intuitiei, a veridicului si a inefabilului.
 
 
Leo Butnaru este un diavol cu barba care scapara din copite de sidef la mijloc de rau si de bine, adica intr-o lume din scoarta de mar domnesc plutind pe creasta valurilor ce le inalta Prutul. Se vrea gladiator de destine, dar nu stie sa si-l pazeasca pe al sau, ceea ce inseamna ca este un poet adevarat.
Leo, ridica vaslele si lasa vantul sa te poarte spre limanul Nistrului romanesc, spre Delta uimirilor ce le aduna Europa langa Ceatalul Ismail, spre misterele Carpatilor.
Fanus Neagu
 
Desi traitor in lumea Prutului de dincolo, Leo apartine organic literaturii romane. Ai spune ca traieste la Bucuresti, Radauti sau Ramnicu Sarat...

 
Mihail Galatanu


Numar de pagini: 384
Format: 13x20 cm
An aparitie: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1030 sec