Ingmar Persson, Neadaptati pentru viitor. Nevoia de bio-ameliorare morala

Ingmar Persson, Neadaptati pentru viitor. Nevoia de bio-ameliorare morala
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,68 lei
24,90 lei (-24,98%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ingmar Persson este profesor de filosofie practica la Universitatea din Gothenburg si Research Fellow la Oxford Uehiro Centre for Practical Ethics, University of Oxford.
Julian Savulescu este profesor de filosofie morala si etica aplicata la Universitatea din Oxford, Directorul Centrului Uehiro de Etica Practica al Universitatii din Oxford.
Cartea a fost publicata de Oxford University Press in 2012 sub titlul Unfit for the Future. The Need for Moral Enhancement. Cei doi autori scot in evidenta cateva dintre problemele esentiale ale omenirii la inceputul celui de-al treilea mileniu. Acestea sunt prezentate in 9 capitole, precedate de o introducere si de o prefata scrisa de Julian Savulescu.  Bibliografia de la final reuneste cele mai importante lucrari pentru acest subiect.
 
Tema acestei carti este aceea ca, desi lucrurile merg astazi bine intr-un mod fara precedent (zburam peste tot in lume, rezolvam in cateva secunde cu ajutorul supercalculatoarelor probleme care erau insolubile, comunicam instantaneu cu oricine sau oricati de pe glob), riscurile cu care ne confruntam sunt, de asemenea, fara precedent. Iar natura noastra morala nu este pregatita pentru a aborda, cu atat mai putin a rezolva, aceste probleme. Asadar, cartea sustine ca trebuie sa ne adresam elefantului din camera: animalul uman.
Intelegerea noastra a biologiei, a cunoasterii si comportamentului uman cresc, de asemenea, in mod exponential si ne ofera o oportunitate fara precedent de a ne intelege pe noi insine, comportamentul si limitarile noastre. Iar stiinta ne ofera oportunitatile nu doar pentru a trata bolile, cum ar fi sindromul stresului posttraumatic sau difteria, ci si sa ne amelioram capacitatile, inclusiv capacitatile noastre morale. Cartea argumenteaza in favoarea urgentei unei astfel de cercetari.
Aceasta este o carte care stabileste o agenda pentru cercetarile viitoare. Ea este scrisa cu speranta ca va fi un pas mic in favoarea cresterii vizibilitatii a ceea ce pare sa constituie cele mai importante intrebari cu care se confrunta omenirea in prezent: de ce suntem asa cum suntem si cum ar trebui sa fim? Raspunsul la aceste intrebari va necesita ca atat stiinta, cat si etica sa lucreze impreuna.
Primul pas spre progres este identificarea problemei. Cartea sustine ca noi, fiintele umane, suntem neadaptati pentru viitor - neadaptati din punct de vedere moral pentru viitor. Avem nevoie de ameliorare morala pentru a ne ocupa de mega-problemele morale ale timpului nostru.Numar pagini:240
Anul aparitiei:2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1430 sec