Insemnari de la Snagov. Corespondenta, rapoarte, convorbiri

Insemnari de la Snagov. Corespondenta, rapoarte, convorbiri
-18%
Preț: 29,93 lei
36,50 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 973-681-818-7
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 520
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cuprins: Nagy Imre: insemnari de la Snagov - Nagy Imre: scrisori de la Snagov - Nagy Imre: discutii, rapoarte, filaje - Losonczy Geza - Donath Ferencz - Lukacs Gyorgy - Documente referitoare la grupul oamenilor politici deportati la Snagov - Documente din Arhiva Nationala a Romaniei

Descriere:
Traducere, selectie documente, note si studiu introductiv de Ileana Ioanid.
Insemnari de la Snagov cuprinde o serie de documente inedite, selectate din arhivele Securitatii romane, din perioada deportarii lui Nagy Imre si a grupului sau in Romania, intre 1956 si 1958. Insemnarile cunoscutului om politic maghiar din anii petrecuti la Snagov, precum si scrisorile, rapoartele sau discutiile inregistrate - unele referitoare la ceilalti membri marcanti ai grupului de deportati, cum este Lukacs Gyorgy - constituie o sursa de prima importanta pentru clarificarea evenimentelor din Ungaria anului 1956 si a rolului lui Nagy in desfasurarea lor. Insa aceste documente contribuie de asemenea la intelegerea regimului comunist din Romania acelor ani, care, prin compromisuri abile cu puterea sovietica si in schimbul ajutorului oferit in infringerea revolutiei maghiare, a fixat evolutia tarii catre un comunism nationalist si totalitarism sub masca desovietizarii si a unor concesii de moment facute destalinizarii.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.