Integritatea in mediul juridic, educational si privat de Oana Banateanu

PRP: 27,90 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,99 lei
Diferență: 3,91 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 128
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Oana Banateanu „Integritatea in mediul juridic, educational si privat de Oana Banateanu" de la editura C. H. BECK

Nevoia de integritate este prioritara, iar prevenirea incalcarilor normelor de etica este menita sa intareasca increderea in raporturile sociale

Despre lucrare

Cultura integritatii cuprinde o abordare globala asupra tuturor aspectelor educationale si culturale din arii largi ale stiintelor umaniste care cultiva increderea prin inalte competente profesionale puse in practica cu standarde de independenta si responsabilitate.

Lucrarea propune o diversitate de abordari asupra integritatii judecatorilor, respectiv a incompatibilitatii acestora in judecarea cauzelor penale, urmand a vedea cum functioneaza prezumtia de impartialitate prin intermediul verificarii acesteia pe calea abtinerii sau recuzarii, valorile deontologice ale profesiei de avocat prin prisma Codului deontologic al avocatilor romani, aspecte ale cauzalitatii infractiunilor de coruptie si investigarii acestora, naturii infractiunilor de coruptie comise in sistemul de invatamant din Romania si modalitati de sanctionare a acestora, integritatea in spatiul publicisticii juridice romanesti, in formarea tinerilor in domeniul bancar, a consilierilor de conformitate in mediul privat, precum si mecanismul integrat de evaluare a riscurilor de conformitate in domeniul dreptului corporativ la care se adauga jurisprudenta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 Din cuprins

•    Aspecte ale integritatii judecatorilor prin prisma incompatibilitatilor si procedurii de solutionare a abtinerii sau recuzarii din Codul de procedura penala roman
•    Valorile deontologice ale profesiei de avocat prin prisma principiilor cuprinse in Codul deontologic al avocatului roman
•    Aspecte procesuale in investigarea infractiunilor de coruptie
•    Infractiuni de coruptie comise in sistemul de invatamant din Romania si modalitati de sanctionare a inculpatilor
•    Integritatea in spatiul publicisticii juridice romanesti
•    Integritatea in formare in domeniul bancar
•    Formarea consilierilor de conformitate in mediul privat
•    Mecanismul integrat de evaluare a riscurilor de conformitate
•    Jurisprudenta relevanta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Despre coordonator

Rodica Aida Popa este judecator la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie; lector universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii „Nicolae Titulescu” si reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni din Cadrul Consiliului Europei.

Despre autori

Oana-Raluca Banateanu este expert in conformitate, sprijinind operatiunile din regiunea Europa si Comunitatea Statelor Independente in cadrul unei companii private prezente in peste 190 de tari.

Dan Oancea este avocat si profesor universitar in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti.

George-Mihai Popa este Director Juridic si de Conformitate in cadrul companiei Bayer pentru Grupul de tari Romania, Bulgaria si Moldova.

Ovidiu Predescu este profesor universitar si directorul publicatiilor „Dreptul”.

Ianfred Silberstein este consilier juridic, consultant strategie  in cadrul Bancii Nationale a Romaniei.

Radu Slavoiu este avocat si lector universitar in cadrul Facultatii de Drept, Universitatea „Nicolae Titulescu”.

Nr. de pagini: 128
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0820 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.