Inteligenta emotionala de Daniel Goleman - Editia a IV-a

Inteligenta emotionala de Daniel Goleman - Editia a IV-a
-20%
Preț: 33,60 lei
42,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 536
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare in psihologie prin analiza importantei covarsitoare a emotiilor in dezvoltarea personalitãtii umane. Studiul sãu ne explicã cum, atunci cand ne intelegem sentimentele, situatia in care ne aflãm devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macinã familia si societatea.

Preluand rezultatele cercetãrilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligentã. Este binecunoscut termenul de IQ - coeficientul care mãsoarã inteligenta umanã innãscutã si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explicã, de pildã, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scãzut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acordã un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionalã (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplinã si empatie. Ea dã seama de felul in care ne controlãm impulsurile si sentimentele. Vestea bunã este faptul cã inteligenta emotionalã poate fi imbunãtãtitã. Desi copilãria este extrem de importantã in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunãtãtitã si cultivatã inclusiv la varsta adultã. La zece ani de la aparitia primei editii in limba englezã, studiul inteligentei emotionale a cãpãtat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba cãruia lucreazã un numãr impresionant de cercetãtori folosind cele mai avansate metode tehnologice.

Astãzi inteligenta emotionalã se predã in scoli si universitãti, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in carierã, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnãvirilor sau criminalitãtii. Toate acestea au inceput in urmã cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionalã.

Nr. de pagini: 536
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.081 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.