Inteligenta - scurt istoric
20,88 lei
29,00 lei (-28%)

Inteligenta - scurt istoric

Inteligenta - scurt istoric
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Care este natura inteligentei umane? Cum se poate masura? Poate fi educata sau depinde exclusiv de mostenirea genetica? Anna Cianciolo si Robert Sternberg ofera un istoric concis si bine sistematizat al modului in care psihologii au folosit instrumentele stiintifice pentru a raspunde acestor intrebari. Cartea descrie cele mai uzitate teste de inteligenta, discuta diferitele fatete ale inteligentei (inclusiv din perspectiva sociologica si antropologica) si prezinta recentele dezbateri asupra diferentelor de QI dintre sexe si rase.

Aceasta carte se adreseaza cititorilor interesati sa cunoasca mai multe despre inteligenta, fiind scrisa de o asemenea maniera, incat sa poata fi usor inteleasa si de catre nespecialisti. Ea ofera totodata informatii valoroase studentilor de la psihologie si pedagogie. Prezenta lucrare poate constitui o lectura suplimentara la cursurile despre aptitudinile umane sau de istorie a psihologiei.
Autorii

Conceptul de„inteligenta" nu poate fi inteles in lipsa unei cunoasteri minimale a istoriei sale. Cartea de fata aduce tocmai aceasta perspectiva vitala si spicuieste cu multa pricepere trasaturile esentiale ale teoriei inteligentei, asamblandu-le intr-un mod care, desi pare enciclopedic, este totodata usor accesibil, chiar si pentru un cititor neexperimentat.
Michael E. Martinez, University of California, Irvine

Cuprins:

Prefata

1 Natura inteligentei
2 Masurarea inteligentei
3 Educarea inteligentei
4 Bazele genetice si de mediu ale inteligentei
5 Diferentele intergrupale de inteligenta

Concluzii finale
Bibliografie


Numar pagini: 240
Anul aparitiei:2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1255 sec