Interventii cognitiv-comportamentale in educatie

Interventii cognitiv-comportamentale in educatie
PRP: 90,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 81,00 lei
Diferență: 9,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Cartea autorului Rosemary B Mennuti „Interventii cognitiv-comportamentale in educatie" de la editura ASCR

Aceasta este o lucrare de referință pentru profesioniștii din domeniul educației, pentru clinicieni și pentru studenții din domeniu. Ea demonstrează că modelul cognitiv-comportamental este ideal în intervenţiile din mediul şcolar, pentru că răspunde nevoii instituțiilor de învățământ de a beneficia de servicii de sănătate mintală flexibile și de scurtă durată.

Modelul cognitiv-comportamental permite desfășurarea în același timp a intervențiilor care se centrează pe factori situaționali, cognitivi, comportamentali, afectivi și sociali, inerenți în multe probleme întâlnite la tineri.
Scrisă de profesioniști vizionari, ale căror texte exprimă tendințele actuale în intervențiile cognitiv-comportamentale aplicate în mediul școlar, această carte prezintă intervenții fundamentate științific pentru cele mai frecvente dificultăţi cu care se confruntă tinerii de vârstă școlară:

depresie
anxietate
ADHD
hărțuire
furie, agresivitate, intimidare
dizabilităţi de dezvoltare
tulburări din spectrul autist dificultăți de învățare
refuz şcolar
mutism selectiv
tulburări de comportament alimentar
abuz de substanţe
orientări sexuale: lesbiană, gay, bisexuală, transsexuală, identitate sexuală nedefinită

Elementul de noutate al acestei ediții constă în abordarea unor subiecte precum hărțuirea digitală, consultanța părinților și a cadrelor didactice, practicile de disciplinare pozitivă la nivelul școlii și tulburarea bipolară.

Curpins

Versiunea în limba română este traducerea ediţiei a doua a cărţii COGNITIVE-BEHAVIORAL INTERVENTIONS IN EDUCATIONAL SETTINGS. A Handbook for Practice, editată de Rosemary B. Mennuti, Ray W. Christner, Arthur Freeman. Această ediţie a apărut în anul 2012, la Routledge, Taylor & Francis Group LLC, New York.

Cele 24 de capitole ale cărţii prezintă o descriere clară a fiecărei probleme, o trecere în revistă a suportului empiric pentru tratamentele de orientare cognitiv-comportamentală aplicate în școală și în afara ei, metode de evaluare, o conceptualizare a problemei din perspectiva terapiei cognitiv-comportamentale, intervenții specifice și exemple ilustrative de caz.

O altă secțiune descrie implementarea intervențiilor cognitiv-comportamentale în sistemul școlar pentru dezvoltarea rezilienței în context școlar, consultanța comportamentală, programele de disciplinare pozitivă implementate la nivel de sistem școlar, precum și reacţia în situaţii de criză din școală.

Rosemary B. Mennuti, doctor în științe ale educației, psiholog școlar cu atestare recunoscută la nivel național, este coordonatorul programelor de psihologie școlară din cadrul Departamentului de Psihologie al Philadelphia College of Osteopathic Medicine. Ray W. Christner, doctor în psihologie, psiholog școlar cu atestare recunoscută la nivel național, este președinte și director al companiei Cognitive Health Solutions, din Hanover, Pennsylvania. Este psiholog cu drept de liberă practică, psiholog școlar autorizat și cadru didactic adjunct la Philadelphia College of Osteopathic Medicine. Arthur Freeman, doctor în științe ale educației, membru al Consiliului American al Psihologilor Profesioniști, este coordonatorul programului doctoral de psihologie clinică din cadrul Midwestern University.


Anul aparitiei: 2016
Numar pagini: 672
Format: 16x24

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1055 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.