Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008

Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008
-10%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 53,10 lei
59,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008. Prezentare - Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008. Intoarcerea economiei declinului si criza din 2008 de Paul Krugman este a doua carte din Co-lectia de economie, un proiect realizat in parteneriat cu Business Magazin si sustinut de OTP Bank– o selectie de carti“clasice” despre principiile de functionare a economiei.

In aceasta carte, devenita deja o lucrare clasica a domeniului, Paul Krugman studiaza crizele economice care au maturat Asia si America Latina, aratand ca ele reprezentau un avertisment pentru noi toti: la fel ca bolile devenite rezistente la antibiotice, maladiile economice care au provocat Marea Criza isi faceau din nou aparitia.

In anii care au urmat, pe masura ce bursa de pe Wall Street inflorea si expertii in„inginerii financiare“ realizau profituri uriase, crizele internationale ale anilor 1990 s-au estompat din memoria colectiva. Dar acum, economia declinului a ajuns in America.

In aceasta noua si substantial revizuita editie a Intoarcerii economiei declinului, Krugman arata cum neputinta de a tine pasul, prin reglementare, cu un sistem financiar tot mai iesit de sub control a impins Statele Unite si restul lumii in cea mai grava criza financiara din anii 1930 incoace. De asemenea, el descrie si masurile care se impun pentru a limita amploarea crizei si a readuce pe linia de plutire o economie mondiala care aluneca intr-o recesiune profunda.

Cel mai recent dintre laureatii Premiului Nobel, un economist de succes, face o analogie a prezentului cu evenimentele care au provocat Marea Criza si arata ce e de facut pentru a evita catastrofa.

Majoritatea economistilor, in masura in care se gandesc macar la acest subiect, privesc Marea Criza din anii 1930 ca pe o tragedie gratuita, care n-ar fi fost deloc necesara. Daca Herbert Hoover n-ar fi incercat sa echilibreze bugetul in fata unei depresiuni economice; daca Rezerva Federala n-ar fi aparat etalonul-aur, in detrimentul economiei interne; daca autoritatile ar fi sustinut de urgenta cu lichiditati in bancile amenintate sa cada, calmand astfel panica instalata treptat in 1930-1931; atunci, crahul pietei bursiere din 1929 n-ar fi condus decat la o recesiune„de gradina“, cu nimic iesita din comun, curand data uitarii si, din moment ce economistii si responsabilii cu politica publica si-au invatat lectia [...] nimic care sa semene cu Marea Criza nu mai poate avea loc vreodata.
Paul Krugman, din Introducere


Co-lectia de economie insumeaza teorii si analize care au modelat stiinta economiei si, implicit, vietile noastre. Ele sunt o cale de a intelege prezentul si de a va pregati pentru viitor.
Despre autor

Paul Krugman este laureatul din anul 2008 al Premiului Nobel pentru Economie.

Autorul unei rubrici bi-saptamanale de opinie editoriala care apare in New York Times, si al unui blog zilnic intitulat„Constiinta unui liberal“, dupa cartea cu acelasi titlu, Krugman a fost desemnat Publicistul Comentator al Anului de catre revista Editor and Publisher.

Este profesor de economie si afaceri internationale la Universitatea Princeton si autor sau coautor a douazeci de carti si a peste doua sute de articole aparute in publicatii de specialitate.

Pentru mai multe informatii, puteti vizita site-ul Krugmanonline.com.
Cuprins
Introducere
1„Problema centrala a fost rezolvata“
2 Un avertisment ignorat: crizele Americii Latine
3 Capcana Japoniei
4 Crahul asiatic
5 Efectul pervers al politicilor
6 Stapanii universului
7 Baloanele lui Greenspan
8 Banci lucrand in umbra
9 Suma tuturor temerilor
10 Intoarcerea economiei declinului


Editia I 2009 - hardcover
Format: 14.5 x 20.5 cm
Pagini: 224 pagini

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.4580 sec