Intre elefant, urs si dragon. Spre o noua arhitectura globala (Alexandru Cristian)

Intre elefant, urs si dragon. Spre o noua arhitectura globala (Alexandru Cristian)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,99 lei
24,99 lei (-20,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Alexandru Cristian a absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii Bucuresti, si-a luat masteratul in Securitate si Aparare la Universitatea Nationala de Aparare Carol I. In prezent, este doctorand al Universitatii Nationale de Aparare Carol I si cadru militar. Lucreaza in sectia de cercetare a Colegiului National de Aparare.

A publicat volumul de poezii "Versuri Ciobite" la Editura Semne-Artemis, o carte intitulata "Politicile de Securitate si Aparare ale Chinei si Japoniei la inceputul secolului XXI", aparuta la Editura Universitatii Nationale de Aparare Carol I, si este unul dintre coautorii "Enciclopediei Lumea 2013"

Este autor al unor articole privind geopolitica, economia, securitatea nationala, istoria romanilor si istorie universala in diferite reviste si publicatii.  "Robust structurat si abundand in informatii utile - fara a deveni obositor -, volumul lui Alexandru Cristian se citeste usor datorita unei fluente asigurate de combinatia fericita dintre talentul scriiturii si seriozitatea analizei politice. Asemenea carti pot cadea lesne in pacatul abundentei de informatii, in acest fel diluandu-se mesajul esential. Nu este cazul cu acest volum: ramane o lectura placuta, utila cercetatorului, dar si amatorului care doreste sa se racordeze la pulsul contemporan.

" Eugen Ovidiu Chirovici  "Alexandru Cristian nu prezinta realitati ale unei lumi de dincolo doar pentru a evada din continutul tumultuos al cadrului formal impus de realpolitik-ul NATO si UE. Incearca sa gaseasca alternative durabile la actuala concentrare de forte din jurul SUA.

Alexandru Cristian nu incearca sa-mi schimbe opiniile - si aici meritul lucrarii sale de o exemplara si laborioasa lupta pentru argument -, doar descrie si analizeaza forta Alternativei." Marius Ghilezan


Numar pagini: 224
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1422 sec