Intre proiectii urbanistice si saracie letargica. Bucurestiul arhitectilor, sociologilor si al medicilor

Intre proiectii urbanistice si saracie letargica. Bucurestiul arhitectilor, sociologilor si al medicilor
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Proza diversa
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

 Antologia de fata strange articolele si studiile publicate cu tematica bucuresteana in revistele interbelice conduse sau legate de Dimitrie Gusti: Arhiva pentru Stiinta si Reforma Sociala, Sociologie Romaneasca, precum si revista Asistenta Sociala. Nu toti autorii fac parte din Scoala Sociologica de la Bucuresti (ca in cazul volumului Alti Bucuresti interbelici din aceasta colectie), dar, cu siguranta, apartin retelei sociale dezvoltate de profesorul de sociologie de la Universitatea din Bucuresti.

Aceste texte merita recitite nu numai pentru importanta avuta in epoca publicarii lor, dar si pentru actualitatea lor. Este realmente tulburator sa descoperi ca expertiza si solutiile propuse de specialisti in urbanistica, sociologie, medicina si asistenta sociala sunt actuale si astazi.

 ZOLTAN ROSTAS este profesor de sociologie si de comunicare la Universitatea din Bucuresti. A fost redactor-sef adjunct fondator al revistei studentesti de cultura Echinox (1968-1970), redactor la Radioteleviziunea Romana (1970-1977), redactor de stiinte sociale la revista de cultura din Bucuresti A Het (1977-1992), sef catedra (1992-1995, 2000-2004) la Catedra de Antropologie Culturala si Comunicare de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea din Bucuresti, decan la Facultatea de Stiinte Tehnice si Sociale a Universitatii Sapientia din Miercurea Ciuc (2004-2007). Paralel, membru al Centrului de Cercetari Regionale si Antropologice din Miercurea Ciuc. Din 2005 este conducator de doctorat in domeniul istoriei sociale si al istoriei sociologiei la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti.Nr. de pagini: 168
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1122 sec