INTRODUCERE IN TEORIA CUNOASTERII

INTRODUCERE IN TEORIA CUNOASTERII
-20%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 200
Categoria: Filosofie
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

INTRODUCERE IN TEORIA CUNOASTERII
Herbert Schnadelbach s-a nascut in 1936, in Germania. A studiat la Frankfurt pe Main filosofia si sociologia, printre mentorii sai numarandu-se Theodor W. Adorno şi Jürgen Habermas.
Schnädelbach a scris mai multe carti despre filosofia clasica germana, despre filosofia moderna si despre filosofia analitica. Lucrarile sale i-au adus o reputatie de expert de prim rang in filosofia lui Kant si cea a lui Hegel.
Dupa 1989, Herbert Schnadelbach a fost primul profesor din Vestul Germaniei chemat sa tina cursuri de filosofie la Humboldt-Universität din Berlin.
In cartea de fata, conceptul de cunoastere este abordat teoretic din perspectiva gramaticii propozitiilor in care folosim termeni precum „a sti”, „a percepe”, „a memora”, „a da crezare”, „adevar”, „intemeiere”, „experienta”. Atentia filosofului german este indreptata nu atat asupra formei pe care o iau asemenea propozitii in vorbirea si in textele oamenilor, cat asupra continutului acestor propozitii.
Continutul propozitiilor in care intervin expresii epistemice a fost intens discutat de-a lungul istoriei filosofiei. Schnädelbach trece in revista principalele repere ale acestei dezbateri. Un accent special este pus asupra conceptiei lui Kant, cartea fiind, din acest punct de vedere, si o introducere in teoriile despre cunoastere ale filosofului Konigsberg.
Filosoful german ne propune un text cu o respiratie ampla, care imbina reflectiile pur teoretice cu fascinante analize ale rolului discutiilor despre cunoastere in istoria filosofiei europene.
Mihail-Radu Solcan

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Filosofie - Cele mai vândute cărți

Created in 0.1427 sec