Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie

Invata sa traiesti: Tratat de filozofie pentru tanara generatie
-20%
Preț: 18,50 lei
23,12 lei (-19,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 288
Format: 13×20
Categoria: Altele

DESCRIERE

Învaţă să trăieşti: Tratat de filozofie pentru tânăra generaţie. În Învaţă să trăieşti, Luc Ferry ne spune povestea filozofiei. Nu este vorba de o istorie exhaustivă a gândirii filozofice, ci de relatarea a cinci momente importante din evoluţia acesteia, ilustrate prin explicarea marilor viziuni asupra lumii. Scriitorul pare că se adresează unui tânăr cititor confruntat pentru prima dată cu universul sistemelor filozofice care au marcat devenirea culturală a umanităţii. Ce este filozofia? La ce serveşte ea? Aceste întrebări sunt însoţite de prezentarea principalelor etape ale gândirii filozofice occidentale. Autorul deplânge faptul că filozofia a ajuns cu timpul o „materie” de studiu, nemaifiind o şcoală de înţelepciune şi o disciplină de viaţă, ca în Antichitate. Pentru un neofit, probabil că paginile cele mai interesante sunt cele consacrate antinomiei dintre filozofie şi religie. Luc Ferry face efortul de a se apropia de un tânăr discipol imaginar şi pare preocupat de faptul de a fi înţeles fără să fie nevoit să recurgă la simplificări facile. Alături de el, filozofia îşi pierde caracterul obscur şi intimidant. Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze. O colecţie intimă de sfaturi, probleme şi soluţii pentru fiecare membru al familiei; o familie cu adevărat fericită.

REVIEW-URI

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Cred că foarte puţini dintre noi, cei din tânăra generaţie, suntem preocupaţi de filozofie, şi e mare păcat... Cei mai mulţi nici nu ştiu măcar ce este filozofia, la ce se referă ea dar să mai citească şi o astfel de carte. Pe mine m-a ajutat foarte mult, am dat un sens existenţei mele... şi a fost de ajuns... Acum înţeleg că viaţa fără cercetare şi fără înţelepciune nu e nimic! Ar trebui ca tinerii să asculte mai puţn Guţă şi Sandu Ciorba etc. şi să se îmbete din când în când cu filozofie , să înveţe să EXISTE ... căci mulţi, foarte mulţi nici măcar nu ştiu pe ce lume trăiesc!!
Created in 0.069 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.