Invatati engleza contemporana

Invatati engleza contemporana
-15%
Editura:
Pagini: 464
Categoria: Incepatori
Preț: 21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Stapanirea unui vocabular inseamna folosirea cuvantului corect, care reflecta fidel ceea ce gandim, exprimarea la obiect si in termenii alesi de noi. Este o sarcina delicata sa ne exprimam intr-o limba straina, unde ne vedem siliti prea frecvent sa apelam la simplificari grosiere ale unui gand pe care am dori sa-l exprimam exact, plin de semnificatii si nuantat. Aproximarea ne pandeste, ba chiar eroarea.

Ceea ce ne lipseste atunci vizibil este raportul necesar de familiaritate cu cuvintele unei limbi straine - si uneori cu realitatea culturala vehiculata prin intermediul acestora.

Fiind conceputa cu un scop practic si pedagogic, cartea ofera explicatii si sfaturi care ne permit sa sesizam corect atat sensul cuvintelor, cat si principalele utilizari asociate acestora.

Temele si cuvintele propuse raspund cerintelor lexicale intalnite in majoritatea situatiilor de comunicare si permit optimizarea schimburilor de informatii pe cale orala sau in scris, participarea la dezbateri de actualitate si, in general, imbogatirea exprimarii personale.

Originalitatea importanta a lucrarii consta in faptul ca a fost acordata o atentie deosebita contextului, prin detalierea pe mai multe niveluri:

- in ce priveste cuvintele, numeroasele repere ajutatoare permit obisnuirea cu subtilitatile limbii engleze (formarea cuvintelor, polisemantismul, variantele lingvistice, neregularitatile. );

- aspectul oral, marcat, isi aduce contributia la memorarea cuvintelor;

- exercitiile practice dinamizeaza asimilarea si permit verificarea cunostintelor dobandite;

- ilustratiile joaca un rol totodata explicativ si mnemotehnic;

- dimensiunea culturala, extrem de prezenta, aduce clarificari utile in ce priveste sensul si formarea cuvintelor mostenite din trecut sau aparute in actualitate;

- expresiile idiomatice, prin semnificatia lor metaforica, invita la stapanirea unui limbaj colorat si imaginativ;

- In fine, modernitatea vocabularului propus transforma aceasta culegere intr-o oglinda fidela a lumii moderne.

Dincolo de simpla compilare a cuvintelor, cititorul va gasi in carte o sursa de inspiratie si de creativitate, un instrument stimulator, deschizator de orizonturi atat catre comorile limbii engleze, cat si catre gandirea anglo-saxona.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

21,25 lei
25,00 lei (-15%)
Created in 0.126 sec