Invatatura eseniana plina de intelepciune a lui Iisus (12 exercitii pentru trezire si eliberare)

Invatatura eseniana plina de intelepciune a lui Iisus (12 exercitii pentru trezire si eliberare)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Oamenii considerau ca invataturile Scolii Eseniene se inspirau direct din invataturile secrete transmise de insusi Moise unui cerc de saizeci si sase de discipoli. Circulau si zvonuri in legatura cu o inalta cunoastere egipteana in care Moise fusese initiat la randul sau si care le era cunoscuta membrilor acestei Scoli.

Chiar daca Scoala Eseniana a deranjat multa lume de-a lungul timpului si a facut sa apara multe legende, oamenii in general i-au apreciat pe esenieni pentru onestitatea lor, pentru caracterul pasnic, generozitatea si talentele de vindecatori pe care le manifestau atat in slujba saracilor, cat si in cea a bogatilor.

Crestinismul oficial a depus atat de multe eforturi pentru a sterge din istorie urmele esenienilor, incat multe elemente specifice comunitatii lor nu au rezistat pana in zilele noastre.

Se pune intrebarea:„De ce le-a fost frica diferitor biserici de originea invataturilor lor si de ce s-au straduit atat de mult sa-i oculteze existenta prin orice mijloace, mergand chiar pana exterminare fizica, tortura sau excomunicare...?"

Aceasta este o intrebare fundamentala pentru orice crestin si chiar pentru orice om, deoarece acesta este un aspect specific tuturor religiilor si doctrinelor din lume.

Daca vom cauta putin, vom putea descoperi peste tot aceeasi incapatanare de a ascunde adevarata educatie a fondatorului.

Raspunsul se poate gasi in urmatorul fragment din Evanghelia dupa Matei: Iisus a intrat in Templu si, in timp ce le oferea oamenilor invatatura Sa, un grup de preoti si de batrani ai poporului s-au apropiat si L-au intrebat: Cu ce autoritate faci tu ceea ce faci? Cine ti-a dat aceasta autoritate?"

Iisus a raspuns:„Si Eu vreau sa va pun o singura intrebare si daca veti reusi sa-Mi raspundeti la ea va voi spune si Eu cu ce autoritate fac aceasta.

Botezul lui Ioan de unde provenea? Din Cer sau de la oameni?" Preotii au inceput sa gandeasca astfel:„Daca spunem ca este de la oameni toti vor rade de noi pentru ca toti il socotesc pe Ioan prooroc."

Atunci au decis raspunda lui Iisus:„Nu stim!" Iar El a replicat:„Atunci nici Eu nu va spun cu ce autoritate fac ceea ce fac!"

De fapt este aceeasi poveste despre autoritate si despre puterea asupra maselor care decurge in mod natural de aici. Ignoranta a servit mereu celor care doresc sa uzurpe o autoritate, asa cum au facut acei preoti si batrani care i-au raspuns invatatorului:„Nu stim!"

Ei se ascundeau sub minciuna unei false necunoasteri, intretinute premeditat pentru a subjuga oamenii in ignoranta, cand de fapt ei aveau responsabilitatea de a le dezvalui acestora cunoasterea.

Fariseii si preotii erau de acord cu cunoasterea doar in masura in care oamenii nu ieseau din plasa autoritatii lor uzurpatoare, in realitate, ei propagau o falsa cunoastere, care inlantuie omul in ignoranta si il tine cu picioarele si mainile legate de puterea celor care nu au nicio autoritate legitima asupra lui…

Cuprins:

Cu ce autoritate faci aceasta?

Scoala eseniana si originile crestinismului

Invatatura lui Hristos din gradina celor 12 palmieri

Gradina celor 12 palmieri


Traducerea: Elisabeta Bugu, Crina Atomulesa
Anul aparitiei: 2014
Format: 13X20 cm
Nr. pag: 110

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1401 sec