Invataturile marelui yoghin Ramakrishna

Invataturile marelui yoghin Ramakrishna
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 256
Format: 13x20cm
Categoria: Yoga

DESCRIERE

Aceasta lucrare este o sinteza a principalelor invataturi pe care Sri Ramakrishna, ca o ilustra incarnare a compasiunii si a iubirii divine, le-a oferit plin de dragoste lumii.

Regasim aici gandurile sale, emotiile sale spirituale, stari sublime pe care el le descrie intr-un mod foarte simplu, asa precum un copil descrie mereu plin de incantare noile jocuri pe care le-a invatat. Adevarul a fost, este si va fi intotdeauna simplu, dar este nevoie de astfel de fiinte divine, care sa reaminteasca oamenilor ca Dumnezeu este Adevarul "pur si simplu" si sa le indice "calea" pentru a ajunge la El.

Milioane de oameni au inteles ca viata si mesajul spiritual al lui Sri Ramakrishna reprezinta intelepciunea si puterea cu adevarat divina a unui mare avatar, care a venit in lume pentru a reinvigora si a da un nou avant tuturor cailor spirituale, in momentul cand forta credintei slabise foarte mult in lume si mai cu seama in India.

Cuvintele sale sunt de natura sa impulsioneze spiritual orice suflet ratacitor, sa-i ofere certitudinea existentei lui Dumnezeu si a posibilitatii de a-L cunoaste chiar in aceasta viata, indiferent de calea spirituala pe care o urmeaza. Din acest punct de vedere, viata lui Ramakrishna este o dovada de netagaduit, care poate indeparta multe indoieli sau suspiciuni cu privire la calea spirituala aleasa, caci el ne-a aratat prin experienta sa proprie ca toate caile spirituale fundamentale sunt adevarate si se unesc in acelasi unic Adevar Suprem.

Sri Ramakrishna nu a pretins niciodata ca ar fi adus ceva nou. Putem regasi toate invataturile sale la predecesorii sai si in toate textele sacre la care el s-a raportat constant. Ceea ce determina insa valoarea mesajului sau este dovada incontestabila oferita de intreaga sa viata ca toate aceste invataturi au ramas valabile si utilizabile practic de catre orice fiinta umana plina de aspiratie. Gandhi spunea despre el: "Viata sa ne permite sa-L vedem pe Dumnezeu in fata."

Unele din afirmatiile lui Sri Ramakrishna care au frapat cel mai mult Occidentul, dar i-au surprins mai putin pe hindusi, de altfel si lucrul asupra caruia el insista constant si asupra caruia aducea o marturie convingatoare prin experienta sa personala, a fost ca fiecare cale spirituala, daca este urmata ea singura cu suficienta ardoare si perseverenta, permite atingerea scopului ultim pe care si-1 propun toate religiile, si anume cunoasterea lui Dumnezeu.

Dupa ce a experimentat practic, intr-un ritm extraordinar, cele 64 de sadhana-e tantrice, el a urmat timp de sase luni, in 1866, experienta monismului absolut (advaita vedanta), dar aceasta nu l-a impiedicat sa se dedice cu tot atata deschidere, cu aceeasi intensitate si totusi separat, cultului lui Rama si Krishna (1864), al lui Kali si al altor zeitati fundamentale din panteonul hindus. El a ajuns la o cunoastere profunda in islamism (1866) si in crestinism, conformandu-se de fiecare data in mod strict regulilor si ritualurilor religiilor respective, chiar daca existau contradictii fata de riguroasele prescriptii ale hinduismului. De fiecare data, ducand experienta pana la Realizarea Ultima, el afirma plin de fericire ca "si aceasta cale conduce la Dumnezeu".

Nr. de pagini: 256

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.