Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice

Investigarea criminalistica a infractiunilor privind operele de arta si artefactele arheologice
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 99,00 lei
110,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea indeamna pe jurist - obisnuit cu dramele sociale si umane de care ia cunostinta cotidian - sa zaboveasca asupra unor aspecte infractionale mai putin vizibile si in mod obisnuit trecute cu vederea, care conduc, adeseori, la iremediabila pierdere a unor creatii inestimabile, parte integranta a mostenirii culturale a umanitatii.

Meritul principal al cartii este acela ca reuseste, pentru prima data in Romania, sa propuna un set de norme de investigatie penala pentru infractiunile din domeniul patrimoniului cultural. Fundamentul stiintific al cartii il constituie bogata informatie interdisciplinara, caracterizata de acuratete, specifica  atat domeniilor istoriei, muzeologiei si arheologiei, cat si domeniului stiintelor fundamentale si stiintelor juridice.

Autoarea si-a propus sa ofere specialistilor din domeniul juridic si celor din domeniul patrimoniului cultural, un model de colaborare pentru aflarea adevarului, bazat pe intrebari si raspunsuri care vin, in egala masura, din cele doua domenii.

Lectura este extrem de atractiva si pentru marele public, al carui interes pentru operele de arta si artefactele arheologice, precum si pentru investigatia criminalistica in aspectele ei mai putin cunoscute, este generat de spectaculozitatea respectivelor obiecte si a valorii lor materiale exceptionale.

Nr. de pagini : 354
Anul aparitiei :  2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1260 sec