Ioan Bradu Iamandescu, Psihocardiologie

Ioan Bradu Iamandescu, Psihocardiologie
-25%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Generala
Preț: 37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Psihocardiologia constituie o aparitie editoriala inedita in literatura medicala si psihologica romaneasca, evidentiind o relatie legitima si plina de aplicatii practice intre cele doua specialitati.

 

Asocierea reusita intre doua personalitati– profesorii Ioan-Bradu Iamandescu si Crina Julieta Sinescu de la Umf„Carol Davila“, Bucuresti– a facut posibila realizarea acestei lucrari de mare amploare care abordeaza domeniul psihocardiologiei.

 

Profesorul Ioan-Bradu Iamandescu, personalitate a medicinei academice romanesti, primul profesor de Psihologie medicala si Psihosomatica, s-a remarcat prin contributii deosebite la statutul psihocardiologiei ca o ramura distincta a psihosomaticii, cu un cadru nosologic binde definit si cunoscut. El se numara printre marile personalitati care s-au preocupat de imbunatatirea invatamantului clinic bazat pe o gandire moderna de orientare biopsihosociala in practica medicinei.

 

Prezenta binecunoscuta in cardiologia din tara noastra, prof. dr. Crina Julieta Sinescu a dovedit deplina intelegere pentru problematica psihocardiologiei, incurajand si participand la realizarea unor cercetari referitoare la etiopatogenia psihosomatica a hipertensiunii arteriale si a bolii cardiace ischemice, desfasurate in clinica pe care o conduce la spitalul„Bagdasar-Arseni“. A oferit numeroase sugestii rezultate din observatia clinica psihologilor cu care a elaborat in comun cateva capitole ale acestei carti.

 

Lucrarea se adreseaza in primul rand psihologilor clinicieni si corpului medical– in special cardiologilor, internistilor si medicilor de familie– dar si publicului larg, care cuprinde un mare numar de blonavi cardiaci, inclusiv aceia„in devenire“, ce ar putea beneficia de cunostintele desprinse din paginile cartii spre a preveni sau incetini instalarea unei boli cardiace.

Nr. de pagini: 368
Anul aparitiei: 2015
Autori: Ioan-Bradu Iamandescu, Crina Julieta Sinescu
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1098 sec