Ioan Ciochina Barbu - Dreptul muncii. Editia 2

Ioan Ciochina Barbu - Dreptul muncii. Editia 2
-20%
Preț: 71,20 lei
89,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 556
Categoria: General

DESCRIERE

Lucrarea de fata isi propune sa evidentieze atat modificarile aduse institutiilor specifice dreptului muncii, cat si analiza stiintifica a acestora in contextul multiplelor modificari suferite de legislatia din domeniu, inclusiv actele normative subsecvente (ordine, instructiuni, norme de aplicare etc.).

Instrument de lucru

Prin publicarea acestei lucrari s-a dorit evidentierea acelor aspecte considerate a fi deosebite, de actualitate si de mare importanta pentru dreptul muncii, in scopul aplicarii corecte a reglementarilor legale si, in special, in scopul imbunatatirii actualului cadru legal, aflat intr-o continua dinamica. Institutiile specifice materiei dreptului muncii au fost studiate in amanunt, lucrarea fiind un important instrument de lucru, atat pentru studentii facultatilor de drept si de administratie publica, cat si pentru masteranzi, dar, deopotriva, si pentru cercetatorii din domeniul dreptului muncii si, in general, pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Din cuprins

    Contractul individual de munca
    Timpul de munca si timpul de odihna
    Sanatatea si securitatea in munca
    Organizatiile sindicale si reprezentantii salariatilor
    Organizatiile patronale – patronatul
    Dialogul social si cooperarea tripartita
    Contractele colective de munca

Puncte forte

    contine ultimele modificari legislative din domeniu
    contine bogate referinte jurisprudentiale
    analizeaza in detaliu institutiile specifice domeniului
    contine ample referinte bibliografice
    referiri la legislatia europeana in domeniul dreptului muncii

Despre autori

Ioan CIOCHINA-BARBU este conferentiar universitar doctor la Universitatea „George Bacovia”, Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative, expert ARACIS, cercetator asociat in cadrul Centrului de Cercetari Financiare si Monetare „Victor Slavescu” din cadrul Academiei Romane, Bucuresti.

Mihaela Agata POPESCU este avocat in Baroul Bucuresti, conferentiar universitar  la Universitatea Crestina „Dimitrie Cantemir”, director al Institutului International pentru Drepturile Omului din cadrul UCDC.

Nr. de pagini: 556
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.