Ioan Damaschin - Cuvant despre dreapta credinta. Despre Sfanta Treime. Despre Cantarea Trisaghionului

Ioan Damaschin - Cuvant despre dreapta credinta. Despre Sfanta Treime. Despre Cantarea Trisaghionului
-10%
Preț: 22,50 lei
25,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie

DESCRIERE

Colectia "Patristica", seria "Traduceri" s-a imbogatit cu un nou titlu: Sfantul Ioan Damaschinul, "Cuvant despre dreapta credinta. Despre Sfanta Treime, Despre cantarea Trisaghonului", traducere din limba greaca veche, studiu introductiv si note de Laura Enache.

"Tratatele reunite in acest volum reprezinta sinteza damaschiniana cu privire la dogma Sfintei Treimi, pe care ilustrul autor o situeaza in capul expunerii generale a credintei ortodoxe"
Laura Enache

"Intrebare: De unde provine cuvantul Dumnezeu [Theos]?

Raspuns: De la radicalulθῶ, care inseamna„a intemeia” si de laποιω, care inseamna„a face”, ca Cel ce face toate si ca pricina a toata zidirea, sau, pe langaθέω,τρέχω, de la faptul ca Dumnezeu este pretutindeni. SauΘεός de laθεᾶσθαι, caci Dumnezeu le a vazut pe toate mai inainte de nasterea lor, iar Domnul vine de la putere, care inseamna autoritate."
Sfantul Ioan Damaschinul

„Eseul se numeste Observatii preliminare..., pentru ca autorul nu se ocupa de treptele inalte ale Rugaciunii lui Iisus, in care gradul de inefabil este foarte puternic si ceea ce este personal dispare in indistinctia apropierii de absolut, ci de conditiile de posibilitate si de articulare ale inceperii experierii, fiindca de felul in care te plasezi, teologic si tehnic in debutul lucrarii acestei rugaciuni depind corectitudinea si implinirea ei in continuare. Astfel ca analiza concretitudinii lucrurilor preliminare devine foarte amanuntita, despicind firul in patru si, paradoxal, ca mai toate demersurile din credinta si teologie, nu la o exactitate tehnicista se ajunge, desi exactitatea rezulta, ci la, adeseori, o exprimare poetica, singura, cum sustine si Sfintul Isaac Sirul, capabila sa surprinda adevarul la nivelul tainei.”

Nr. de pagini: 174
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.087 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.