Ioan Petru Culianu, Iter in silvis. Volumul II: Gnoza si magie

Ioan Petru Culianu, Iter in silvis. Volumul II: Gnoza si magie
-16%
Preț: 8,39 lei
9,99 lei (-16,02%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Introducere de Eduard Iricinschi
 
Volumul Iter in silvis II. Gnoza si magie ilustreaza liniile principale ale cercetarilor de istorie a religiilor intreprinse de Ioan Petru Culianu in perioada 1981-1986, pe cind autorul era profesor la Universitatea din Groningen (Olanda). Gnozele si experientele extatice, dar si magia medievala si renascentista sint subiectele centrale ale scrierilor incluse in Iter II. Daca, investigind universul gnozelor, Culianu se incadreaza intr-o directie de studiu ilustrata de profesorul sau Ugo Bianchi, de savanti ca Gilles Quispel sau Hans Jonas, in scrutarea Renasterii ascunse el se alatura cercetarilor novatoare ale lui D. P. Walker sau Frances A. Yates.
 
„In primul rind, in Iter II Culianu avanseaza ipoteza ca gnozele antice mediteraneene provin din transformarea diteismului iudaic in plin dualism dupa caderea Templului din Ierusalim, in 70 p. C. Aceasta concluzie va constitui una dintre contributiile majore ale lui Culianu la scoala italiana de studiu al religiilor dualiste antice, patronata de Ugo Bianchi, alaturi de volumul despre Hans Jonas si de cele dedicate gnozelor apusene. In al doilea rind, in Iter II Culianu analizeaza in detaliu textele magiei renascentiste ale lui Marsilio Ficino si Giordano Bruno, ale abatelui Trithemius si ale lui Cornelius Agrippa, prezentind, precum un antropolog al fantas-melor Renasterii, elementele de baza ale operatiilor fantastice si maniera in care acestea sint intrebuintate in artele magice, ca si contextele istorice care au permis dezvoltarea acestor arte, pe de o parte, si cele care au dus la disparitia lor, pe de alta parte.” (Eduard Iricinschi)Nr. de pagini: 400
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,58 lei
24,50 lei (-16%)
20,92 lei
24,90 lei (-15,98%)
12,52 lei
14,90 lei (-15,97%)
14,20 lei
16,90 lei (-15,98%)
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.