Ioana Maria Turai, Gramatica Limbii Engleze - Editie necartonata

Ioana Maria Turai, Gramatica Limbii Engleze - Editie necartonata
-25%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Engleza
Preț: 37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea Gramatica Limbii Engleze autoare  Ioana Maria Turai, se adreseaza atat elevilor, cat si adultilor - un public larg, cu un nivel mediu de cunostinte, care doreste sa progreseze in studiul limbii engleze.

Este deja verificat faptul ca invatarea constienta a regulilor de baza si a exceptiilor specifice limbii engleze ajuta la depasirea confuziilor gramaticale. In acelasi timp, exercitiul sustinut ii ajuta pe cei care doresc sa invete limba engleza sa vorbeasca coerent aceasta limba. De aceea, lucrarea este structurata pe doua niveluri. Primul nivel are in vedere explicarea, pe larg, a formelor diferitelor parti de vorbire si a functiilor acestora, in interactiune unele cu celelalte. Al doilea nivel ofera exercitii variate, care corespund fiecarui capitol.

Explicarea pe larg a functiilor lingvistice tratate este impartita pe capitole, in vederea ordonarii conceptelor gramaticale, fie cu ajutorul profe orului, fie individual, fara a se neglija interactiunea dintre diferitele  arti de vorbire. Am preferat ca explicarea partii teoretice sa fie in limba romana; astfel cititorul va intelege mai bine conceptele gramaticale specifice limbii engleze, mai ales daca studiaza individual.

Totodata, exemplele care ilustreaza explicatiile sunt traduse in limba romana pentru ca intelesul fenomenelor lingvistice sa poata fi patruns prin comparatie. Trebuie sa mentionez ca, desi aceasta lucrare trateaza un numar mare de fenomene lingvistice, spatiul acordat a facut imposibila tratarea tuturor situatiilor si exceptiilor specifice acestei limbi deosebit de bogate in mijloace de exprimare.

Prima parte, Fonetica, gandita ca un preambul al lucrarii, precizeaza unele aspecte teoretice ale pronuntiei sunetelor limbii engleze in procesul legarii lor in cuvinte si propozitii, in vederea formarii unui discurs coerent. Trebuie precizat ca, pe langa studierea reprezentarii grafice a sunetelor limbii engleze (folositoare pentru aflarea pronuntiei corecte atunci cand se consulta un dictionar), cei care doresc sa pronunte corect trebuie sa exerseze ajutati de un suport sonor, in mod individual sau in grup.


Insusirea limbii engleze cu ajutorul unei gramatici traditionale este o conditie sine qua non pentru formarea unei baze solide de cunostinte. Cuprinzand elementele fundamentale ale foneticii si morfosintaxei limbii engleze, gramatica de fata - inedita prin structura - reprezinta un instrument de lucru esential pentru o intelegere corecta si o exprimare autentica in limba engleza contemporana, cu toate subtilitatile ei.

Explicatiile sunt clare si accesibile, iar exemplele oferite se bazeaza pe structurile gramaticale concise, tipice limbii engleze. Prin exercitiile care urmeaza fiecarui capitol - concepute gradat ca dificultate si incluzand vocabular colocvial si de specialitate (economic, juridic, medical etc.), reluat in contexte diferite - se realizeaza un feedback constructiv, care face ca aceasta gramatica sa se constituie intr-o cheie pentru intelegere si comunicare in limba engleza.

Autor: Ioana Maria Turai 
Format: 14, 5 x 20, 5 cm
Numar pagini: 576
Aparitie: 2008

Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1483 sec