Ionescu in tara tatalui
28,66 lei
34,95 lei (-18%)

Ionescu in tara tatalui

Ionescu in tara tatalui
-18%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pe la jumatatea anilor’70, o ruda a autoarei i-a daruit acesteia doua volume cu teatrul lui Eugen Ionescu, indemnind-o sa le citeasca. In urma lecturii unui mare numar de texte– de la operele lui Ionescu si corespondenta acestuia cu diversi scriitori, pina la istorii ale literaturii sau lucrari de critica literara–, Marta Petreu incearca sa surprinda semnificatia incifrata de Ionescu in rinocerii sai cu numar niciodata precizat de coarne. Textele despre filosofia si ideile politice ale marelui scriitor si despre raporturile acestuia cu ideologia generatiei’27 sau cu Romania sint completate de o addenda in care autoarea raspunde obiectiilor formulate de Marie-France Ionesco la adresa volumului Ionescu in tara tatalui.

„Cartea Martei Petreu despre Eugen Ionescu reprezinta mai mult decit o (excelenta) ancheta psiho-biografica aplicata relatiei sale cvasi-oedipiene cu Tatal, identificat unei Romanii abuzive, si cu Mama, in a carei identitate etnica multipla se simte acasa. E o expeditie complexa in cautarea identitatii profunde ionesciene, cu implicatii cultural-istorice si existentiale multiple. Scrisa in cunoscutul stil«electric» si ofensiv al autoarei, cu directete taioasa si luciditate empatica, cartea e un veritabil must.” (Paul Cernat)

Din cuprins:
Un Gorgias de Bucuresti• Ionescu si ideologia generatiei’27• Rinocerii, un exercitiu de exorcizare•„Singurul rinocer cu palarie”• Tara tatalui, tara de fier• Teze neterminate• Ghinionul de a te fi nascut
ANUL APARITIEI:    2012
NUMAR PAGINI:    296
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1391 sec