Ipoteza Dumnezeu. O noua abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie - IQ230

Ipoteza Dumnezeu. O noua abordare a celei mai vechi dezbateri din istorie - IQ230
-28%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Carti diverse
Preț: 21,53 lei
29,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Exista sau nu (un) Dumnezeu? Teistii ar raspunde la aceasta intrebare cu da, ateistii, cu nu, iar agnosticii ar spune ca nu putem sti. Dezbaterea privind existenta lui Dumnezeu este veche de cand lumea, dar continua sa inflacareze spiritele, impulsionata de ultimele descoperiri din domeniul fizicii cuantice. In esenta, polemica se reduce la stiinta versus religie, aflate aparent intr-un conflict ireconciliabil. Gerald Benedict se situeaza pe o pozitie neutra, trecand in revista argumentele ambelor tabere.
Dupa ce descrie, in capitolele de inceput, obiectul central al dezbaterii– conceptul de Dumnezeu, originile si semnificatia lui–, autorul abordeaza nenumarate probleme controversate, precum adevarul Sfintelor Scripturi, validitatea miracolelor sfinte, existenta liberului-arbitru etc. Constient de complexitatea ipotezei-Dumnezeu, Benedict aduce in discutie numeroase idei si teorii atat din religia occidentala, cat si din cea orientala, si face apel la filosofia stiintei, a religiei si istoriei, la teorii ale cunoasterii, la psihologie si antropologie. Fara indoiala, dialogul deschis pe care il promoveaza inteligent este singurul fel prin care vom putea intelege cuvintele lui Einstein:„Stiinta fara religie e schioapa, religia fara stiinta e oarba“.

Gerald Benedict a absolvit teologia la Universititatea din Londra, specializandu-se in studiul comparativ al filosofiei religiilor. Printre lucrarile sale cele mai importante se numara Watkins Dictionary of Religions and Secular Faiths si Celtic Wisdom. De acelasi autor, a mai aparut Profetiile maya pentru 2012.

Nr. de pagini : 240
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1319 sec