Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 4: De la"A noastra-i libertatea"la"Pe aripile vintului"(1931-1939)

Istoria cinematografiei in capodopere. Virstele peliculei. Vol. 4: De la'A noastra-i libertatea'la'Pe aripile vintului'(1931-1939)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

„O carte mai mult decit utila celor interesati de istoria cinematografiei.”
(Stefan Agopian)
 
„Este mai mult decit o carte prin care un autor isi incununeaza pasiunea de o viata pusa in slujba celei de-a saptea arte, e un fel de arheologie cinematografica.” (Ioan Zubascu)
 
 „Stilul narativ seducator al Virstelor peliculei, metoda biografismului critic si pofta de poveste au fost subliniate inca de la prima editie, numele lui Sainte-Beuve aparind frecvent in cronicile scrise atunci. Autorul alterneaza detaliile biografice, pitorescul, picantul cu momentele de teorie pura, dar niciodata arida, cartile sale fiind totodata si o descriere a felului in care s-a construit de-a lungul secolului XX cultura vizuala europeana... Cred ca e semnificativ sa punctam rolul covirsitor pe care-l joaca reeditarea volumelor lui Tudor Caranfil, pentru ceea ce numim, in genere, critica imaginii.” (Igor Mocanu)


ANUL APARITIEI:    2011
NUMAR PAGINI:    520
FORMAT:    130x200
Vezi și alte cărți: Istoria, Cinematografiei, Viata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1064 sec