Istoria comunismului din Romania. Origini - Activitate. Volumul I

Istoria comunismului din Romania. Origini - Activitate. Volumul I
Anul publicării: 2014
Categoria: Tratat
Preț: 51,23 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Mi-am propus sa scot la suprafata o farama din nu prea indepartatul nostru trecut, sa public unele izvoare din framantata noastra istorie, din timpul comunismului.
Aceasta"doctrina", straina si improprie gandirii si modului de comportament ale romanului a fost adusa de strainii care s-au aciuat in tara noastra, cu ganduri nu tocmai cinstite. Din documentele existente in Arhiva Nationala se poate trage o singura concluzie asupra acestor rauvoitori, a acestor capuse, care, gonite din tarile pe care le invadasera, s-au napustit ca  lacustele asupra pasnicei si binevoitoarei noastre natiuni. Conducatorii nostri (si ei, o mare parte, alogeni), atasati etniei lor, ne-au ingenunchiat populatia autohtona (lasata de secole, cu premeditate, sa musteasca in necunoastere) si au acceptat cu multa bunavointa navala valului acestor fetizi indivizi.

Iar ei, intrusii - cu voia sau fara voia autoritatilor prea binevoitoare fata de toti alogenii - in loc sa fie multumiti si recunoscatori pentru ca li s-au dat un camin In Romania, foarte multi din acesti nou veniti, imbogatindu-se pe meleagurile noastre milenere, au cautat, prin diferite mijloace, sa otraveasca sufletul populatiei autohtone. Totusi, masa romanilor nu le-a urmat indemnurile, Iasandu-i sa latre in vant: anarhismul nu a prins radacini In Romania, ba chiar, acestei maligne doctrine, i s-a uscat si samanta. La noi nu au fost atentate ale romanilor, ei au urat intotdeauna violenta. Acestea pot fi un specific al altor neamuri, dar nu al nostru. Suntem si am fost intotdeauna pasnici. (Dar nu lasi. Vitejia romanului, spiritul sau de sacrificiu s-au vazut pe campurile de lupta). Si socialismul bolsevic (importat de aceeasi intrusi) n-a avut o soarta mai buna. O perioada am fost nevoiti sa-l suportam, cu multe sacrificii umane. Dupa regimul comunist au rezultat iar sacrificii. Vremelnic, urmasii comunistilor sunt astazi la putere. Romanul este insa rabdator, prea rabdator, dar si acesti corbi, din fruntea statului nostru, vor fi inlaturati. Intotdeauna, in ceasul al doisprezecelea, romanul a dat la o parte mazga ce parea ca-l va inabusi. Eu, totusi, sper ca Romania va renaste prin adevar, dreptate, munca si credinta.

Si aceasta ideie a mea, fixa, este bazata pe faptul ca in Romania mai sunt si oameni cinstiti, capabili sa curme raul, rau care, se pare, a devenit astazi o deprindere, o epidemie

Nr. de pagini : 484
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1513 sec