Istoria Cuceririi Amoroase. Din antichitate pana in zilele noastre

Istoria Cuceririi Amoroase. Din antichitate pana in zilele noastre
-20%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Altele
Preț: 52,72 lei
65,90 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prezentare de carte Jean Claude Bologne - Istoria Cuceririi Amoroase

Arta seductiei din Antichitate pana in zilele noastre

110 manuale de seductie, de la Ovidiu pana la Pick-up artists, ale caror tactici si tehnici, de la Alcibiade pana la Casanova, ne dezvaluie modul in care barbatii si femeile, de-a lungul istoriei, au facut primul si cel mai riscant pas: seductia.

Cavalerii cunosteau arta de a imbrobodi femeile. Mai mult decat oricare altul, François Villon si-a facut de cap pe vremea tineretii sale nebune. Rand pe rand, baietii au sedus, au tras clopotele, au cochetat, au flirtat sau… au agatat. Desi, in sens strict,„agatatul” este indisociabil legat de anii 1950, vicleniile si mecanismele sale psihologice sunt milenare.

„In aceasta carte, istoricul Jean Claude Bologne surprinde felul in care, de-a lungul epocilor, barbatii au recurs la diverse solutii pentru a-si exprima dorinta de a incepe o legatura amoroasa. Primul pas nu e niciodata sigur. Si cel mai experimentat seducator poate gusta esecul si respingerea. E intotdeauna nevoie de o tehnica a apropierii, care sa mareasca sansele de reusita. Pentru a reconstitui diversele strategii galante si pentru a restitui atmosfera epocii respective, autorul a recurs la surse literare, memorii, corespondenta, arhive judiciare si a consultat nu mai putin de 110 manuale de seductie, aparute din Antichitate si pina in zilele noastre [...].” - LUCIA TERZEA-OFRIM, Dilema Veche


Aparitie: Jun 2009
Numar pagini:    352
Format:    Cartonata 165 x 245 mm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1241 sec