Istoria filmului romanesc
35,43 lei
54,50 lei (-34,99%)

Istoria filmului romanesc

Istoria filmului romanesc
-35%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 35,43 lei
54,50 lei (-34,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Am vazut cu Calin Caliman multe, multe filme romanesti, ne-am luat de cap pentru nu stiu cate, am ras impreuna la atatea si atatea prostii, am tremurat pentru soarta celor harazite, mai presus de toate ne-am gasit impreuna in ideea aceea a lui Perpessicius:„In orice naufragiu creatorul trebuie sa caute o perla”, incat pot scrie ca am suficiente motive pentru ca istoria lui sa fie binevenita in Cinemateca mea personala.

Radu Cosasu

Istoria filmului romanesc, datorata lui Calin Caliman, mi se pare a fi o incercare majora de sinteza a istoriei a mai bine de un veac din istoria unei arte care n-a dus deloc lipsa de detractori, de apologeti neinspirati, de confrati cu orgolii exacerbate, de oportunisti identificabili dupa conjuncturile unei epoci sau alteia.

Calin Stanculescu

Marin Preda ar fi cantarit cartea in maini, cu admiratia hatra pe care i-o starneau volumele masive. (...) Daca prin absurd ar pieri documente, fise, dictionare, dosarele cu ecouri din presa vremii si ar ramane doar aceasta Istorie a Filmului romanesc (...), de curand distinsa cu Premiul Asociatiei Criticilor si Filmologilor, din paginile ei s-ar putea reconstitui unul dintre posibilele chipuri ale filmului nostru.

Magda Mihailescu


Numar de pagini: 648
Format: 14,5 x 20,5

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1392 sec