Istoria filozofiei limbajului de la inceputuri pana la Rousseau - Eugen Coseriu

Istoria filozofiei limbajului de la inceputuri pana la Rousseau - Eugen Coseriu
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 48,38 lei
59,00 lei (-18%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

In fata ta vorbeste nu doar cineva care cunoaste infinit de multe lucruri si care, prin urmare, poate sa-si expuna, cu o impresionanta autoritate, interpretarile si judecatile. In fata ta vorbeste cineva care este sigur de ceea ce spune si pentru care lucrurile omenesti si cele cosmice, si mai ales cele care tin de eruditie, au o anumita ordine. Astfel, de exemplu, Coseriu stie si spune care este sarcina filozofiei si a stiintei. Filozofia isi pune problema sensului fiintei. Prin urmare, filozofia limbajului isi pune problema sensului fiintei limbajului. (Jürgen TRABANT)

Coseriu este, in toate privintele, un„clasic“. In sensul in care au inteles acest lucru Hegel, iar apoi Gadamer,„clasic" nu este un model supraistoric, ci este un mod„eminamente al fiintei istorice“, deoarece in trecerea timpului conserva din trecut un„non-trecut“ care il face contemporan in orice epoca. (Donatella DI CESARE)

Diferenta specifica a lecturii pe care ne-o ofera Eugeniu Coseriu consta in accentul pe o hermeneutica a originarului si a autenticitatii, pentru care contactul direct cu textele marilor ganditori reprezinta deopotriva punctul de plecare, reperul constant si punctul final. Ideile par astfel a fi„mosite“ in chiar matricea lor originara, adica in gandirea celor care le-au produs. (Eugen MUNTEANU) An aparitie: 2011
 Editie: I
 Pagini: 620
 Format: 13x20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1040 sec