Istoria frumusetii
95,96 lei
119,95 lei (-20%)

Istoria frumusetii

Istoria frumusetii
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 440
Format: Ilustrat
Categoria: Carti diverse
Preț: 95,96 lei
119,95 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cu toate ca este ilustrata cu sute de capodopere ale tuturor timpurilor, aceasta nu este doar o istorie a artei. Imaginile, ca si ampla antologie de texte de la Pitagora pana in zilele noastre, ne ajuta sa reconstruim diferitele idei despre frumusete care s-au manifestat si care au fost discutate incepand cu Grecia antica si ajungand pana la noi.

Cartea ilustreaza modul in care a fost felurit conceputa frumusetea naturii, a florilor, a animalelor, a trupului omenesc, a astrelor, a raporturilor matematice, a luminii, a pietrelor pretioase, a vesmintelor, a lui Dumnezeu si a Diavolului. Chiar daca au ajuns pana la noi doar textele filosofilor, ale scriitorilor, ale oamenilor de stiinta, ale misticilor sau ale teologilor, precum si marturiile artistilor, cu ajutorul acestor documente poate fi reconstituit si felul in care era perceputa frumusetea de catre cei umili sau marginalizati, de catre oamenii de rand din toate timpurile.

Se poate vedea cum nu numai de-a lungul a mai multe epoci, ci uneori si in cadrul aceleiasi culturi, diferitele concepte de frumos au intrat in conflict unele cu altele. Le revine cititorilor, parcurgand aceste pagini, sa hotarasca daca, prin nenumaratele sale intrupari, ideea de frumusete si-a pastrat sau nu unele trasaturi constante. Oricum, ei vor avea parte de o pasionanta aventura intelectuala si emotionala.

Nr. de pagini: 440
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

22,40 lei
28,00 lei (-20%)
30,39 lei
37,99 lei (-20,01%)
Created in 0.1453 sec