Istoria Ilustrata a lumii - Preistoria. Lumea antica volumul 1

Istoria Ilustrata a lumii - Preistoria. Lumea antica volumul 1
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 96
Categoria: Carti diverse
Preț: 17,93 lei
24,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Istoria ilustrata a lumii

Volumul 1. Preistoria. Lumea antica - Editie cartonata


Pana in secolul XVIII, povestea biblica a crearii omului a fost un adevar incontestabil. Apoi au aparut naturalistii, cel mai celebru fiind Charles Darwin. Acestia au plasat dezvoltarea fiintei umane in contextul unei teorii a evolutiei, sustinute si elaborate pe baza descoperirii unor schelete, a unor unelte primitive si a multor urme de vechi asezari. Clasificarea, datarea si evaluarea lor cu ajutorul tehnologiilor moderne au facilitat intelegerea originii omului.

Orientul Apropiat a fost leaganul primelor civilizatii avansate ale omenirii. In Egipt si in Semiluna Fertila au aparut primele structuri statale, in paralel cu dezvoltarea agriculturii, comertului si scrisului. Primele mari imperii– ale faraonilor egipteni, babilonienilor, asirienilor si persilor– au luat nastere la inceputul mileniului III i. Hr. din mici comunitati formate de obicei in jurul unui oras. O situatie similara s-a inregistrat si pe subcontinentul indian si in China, unde au aparut civilizatii avansate timpurii.

Sursele filosofiei, literaturii si organizarii statale ale lumii occidentale se afla in Antichitatea clasica greco-romana. Orasele-stat grecesti, in special Atena, au reprezentat leaganul democratiei. Regiunea mediteraneeana si teritorii vaste din Europa au format Imperiul Roman, care a supravietuit pana la invazia popoarelor migratoare. Imperii puternice au existat si dincolo de Mediterana– Maurya in India antica sau hanatele din Asia Centrala si de Est.

Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.7134 sec