Istoria militara a Daciei post-romane 275-614. Editia a II-a

Preț: 72,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Editia a doua, revazuta si adaugita

Acesata carte isi propune sa reconstituie istoria miliara a perioadei dintre abandonarea provinciei Dacia si retragerea ultimelor elemente ale puterii militare romano-bizantine de pe frontiera dunareana, in al doilea deceniu al secolului al VII-lea. Prin Dacia intelegem tot spatiul marginit de Tisa, Dunare si Nistru, care inainte de cucerirea romana a fost populat de triburile denumite conventional de istoricii moderni „geto-daci”. Retragerea armatei si a administratiei romane a eliminat frontiera dintre teritoriul care fusese ocupat si cel ramas in afara provinciei, si, de aceea, istoria acestui spatiu trebuie tratata in ansamblul sau, pentru perioada care a urmat…

Istoria militara a Daciei post-romane a fost de fapt o parte a istoriei contactelor romano-barbare la Dunarea de Jos, in care intr-o prima etapa actorii au fost Imperiul Roman tarziu, gotii, sarmatii, diferitele grupuri de daci inca neromanizati, precum si populatia daco-romana ramasa pe teritoriul fostei provincii. Ulterior, locul primilor barbari a fost luat de huni, gepizi, bulgari, slavi si avari, in timp ce populatia daco-romana devenea tot mai izolata de lumea romana din care se desprinsese. Abandonarea provinciilor de frontiera va desavarsi aceasta izolare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0568 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.