Istoria romanilor din Dacia Traiana. Dacia anteromana, Dacia romana, Dacia post-romana (migratiunile barbare) - Volumul 1

Istoria romanilor din Dacia Traiana. Dacia anteromana, Dacia romana, Dacia post-romana (migratiunile barbare) - Volumul 1
-10%
Anul publicării: 2013
Categoria: Carti diverse
Preț: 39,24 lei
43,60 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Primul volum al amplei si riguroasei sinteze Istoria romanilor din Dacia Traiana, de A. D. Xenopol, abordeaza originile poporului roman si intrebarile ridicate de continuitatea si pulsatiile vietii romanesti in rastimpul asa-zisului' mileniu intunecat, cand existenta noastra ca popor in spatiul. in care traim a fost pusa nu o data sub semnul intrebarii de catre cei care au folosit istoria ca arma de discreditare si negare a drepturilor legitime ale celor pe care-i gasisera aici.

Prin statornica raportare a fenomenului romanesc la cel universal, prin coroborarea faptelor sociale cu cele cutumiare, culturale, religioase, lingvistice etc. si mai ales prin exploatarea maxima a informatiilor scriptice, unele pentru prima data puse in valoare, autorul demonstreaza fara drept de tagada vietuirea nedezlipita de Carpati a romanilor de-a lungul secolelor, pana cand imprejurarile favorabile le-a permis sa-si afirme prezenta prin fapte memorabile.

"E drept, scria el, ca izvoarele curg mai sarace [pentru sec. III - IX], insa pentru cine stie sa atinga struna istorica, ele dau un rasunet destul de clar al acestor timpuri putin cercetate".
Lucrarea rarefiaza daca nu chiar indeparteaza valul care ascunsese mai bine de un mileniu din existenta
stramosilor nostri.

I. Oprisan

Nr. de pagini: 562
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.2114 sec