Istoria secretă a Inchiziţiei

Istoria secretă a Inchiziţiei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 224
Format: 15.5x24cm
Categoria: Carti diverse
Preț: 25,92 lei
28,80 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

Istoria secretă a Inchiziţiei - Natale Benazzi, Matteo D'Amico. Istoria secretă a Inchiziţiei.

Din Peru până în Renania, din Algrave până în Boemia, de la mijlocul secolului al XIII-lea la începutul secolului al XIX-lea, Biserica Catolică a întreţinut tribunale a căror unică sarcină era judecarea devierilor religioase şi a tuturor celor ce se îndepărtau de o credinţă a cărei păzitoare se considera instituţia ecleziastică. Aceste organisme sunt cunoscute sub numele de Inchiziţie.
A vorbi despre Inchiziţie, înseamnă să-ţi imaginezi scene populate cu oameni în negru, agitând crucifixe deasupra unui rug, şi călăi "îndreptând" articulaţiile victimelor lor. Catarii au constituit, în secolul al XIII-lea, pretextul Inchiziţiei, care s-a grăbit să-şi exercite talentele împotriva tuturor ereziilor: ale evreilor, protestanţilor şi vrăjitorilor, precum si ale celor mai luminate spirite ale ştiinţei.
Autorii lucrării se opresc asupra marilor momente şi a marilor procese care au jalonat istoria Sfântului Oficiu, prezentându-ne mecanismele mai mult sau mai puţin cunoscute ale aparatului comandat de Torquemada.
Pagină după pagină, aflăm cum, timp de aproape şapte secole, această maşină de normalizare socială a funcţionat cu susţinerea puterii politice, producând propria legendă, datorită unei arte de punere în scenă care ne uimeşte şi astăzi. "Istoria secretă a Inchiziţiei" constituie o remarcabilă carte de istorie a mentalităţilor despre una dintre paginile cele mai negre ale creştinismului.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1613 sec