Istoria statului si dreptului romanesc Editia 2013 (Florin Negoita)

Istoria statului si dreptului romanesc Editia 2013 (Florin Negoita)
-10%
Categoria: Carti diverse
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Evolutia trecuta a dreptului trebuie studiata pentru ca"natura non facit saltus" si in dezvoltarea istorica a societatii totdeauna o institutie are radacini adanci in institutiile trecute. De aceea viitorul jurist trebuie sa studieze si istoria dreptului si numai istoria dreptului, dar si istoria in general trebuie cunoscuta ca jurist. A cunoaste o institutie juridica fara a cunoaste imprejurarile istorice din care a iesit este un nonsens.

"Fara istoria dreptului.... nu pot intelege institutiile .... A studia o institutie fara a o studia istoriceste in trecut., este a ne reduce la un studiu care poate sa aiba oarecare insemnatate practica, care nu formeaza mintea adevaratului jurist." (M. Djuvara, Teoria generala a dreptului. Drept rational, izvoare si drept pozitiv, Editura AII, 1995, p. 101)

Istoria Statului si Dreptului Romanesc devine vie prin legatura evolutiva care se face cu propriile noastre conceptii juridice, pe care trebuie sa le lumineze si sa le indumeze si prin puntea prezentului sa lege trecutul de viitor.

Prin obiectul de investigatie, disciplina mai sus precizata se incadreaza armonie in domeniul stiintelor sociale si are ca obiect studiul statului si dreptului existente pe actualul teritoriu al tarii noastre din momentul crearii si pana astazi. Cum dreptul face etern pereche cu statul, ca, de altfel, si cu politica, fara indoiala chiar daca disciplina noastra, potrivit programei de invatamant se numeste"Istoria Statului si Dreptului Romanesc", a fost necesar a analiza, circumscris in tema, si anume probleme mai importante din existenta statului, privit ca o categorie istorico-filozofica.

Nr. de pagini : 392
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1545 sec