Istorie recenta 100% - Robert Turcescu

Istorie recenta 100% - Robert Turcescu
-18%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 23,78 lei
29,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Istorie recenta 100%. Robert Turcescu in dialog cu Valeriu Stoica

„Democratia liberala, ca sistem politic, se intemeiaza, mai ales, nu pe cei care sunt alesi, adica pe oamenii politici, ci pe cei care aleg, adica pe cetateni.
Cei mai importanti actori ai jocului politic democratic sunt cetatenii, nu liderii politici. A alege si a decide in permanenta inseamna o imensa povara.
Dar acestea sunt elementele esentiale ale libertatii noastre. Din acest punct de vedere, niciun sistem politic nu este mai apropiat de viata fiecaruia dintre noi.
Am putea spune ca trebuie sa privim politica in democratie ca pe o parte indispensabila din viata noastra. Lehamitea si apatia sunt stari sufletesti. Antidotul se
afla in sufletul nostru. in democratia liberala, cetateanul trebuie sa aiba calitatile sufletesti pentru a- si invinge lehamitea, apatia, dezamagirea, scarba.
Pana la urma, calitatea oamenilor politici este determinata, in mare masura, de calitatea cetatenilor.“ (Valeriu Stoica)
„Exista vorbe si ganduri care merita sa traiasca o viata mai lunga, dincolo de memoria fragila a unei emisiuni de televiziune.
La urma urmelor, din piesele aparent disparate ale prezentului, ca intr-un joc de puzzle, se aduna imaginile clare ale viitorului. Cum va arata el, in cele din urma,
tine de o alta dezbatere si de obtinerea unor raspunsuri. Deocamdata e vremea intrebarilor.“ (Robert Turcescu)

Anul apariiei: 2009
Nr. pagini: 228
Format: 13x20 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1289 sec