Iubire 13 - Love 13
9,00 lei
10,00 lei (-10%)

Iubire 13 - Love 13

Iubire 13 - Love 13
-10%
Anul publicării: 2010
Categoria: Iubire & sex
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Totul a inceput cu o cutie de carton prafuita in care Radu Dumitriu a dat peste filmul foto in a carui obscuritate dormitau cele 13 diapozitive ale seriei poveste de dragoste realizate de regretatul pictor Ion Dumitriu inca din 1972. Ideea unui album cu aceste imagini inedite a venit de la sine, dar Radu nu este citusi de putin tipul conventional. Nu stiu cum de s-a gindit la mine, cert e ca ne-am trezit intr-o cafenea imaginindu-ne, impreuna, aceasta carte-album in fel si chip. Pina la urma, ideea de a invita 13 scriitori si artisti sa scrie fiecare cite o foarte scurta povestire de dragoste ni s-a parut cea mai simpatica. Lui Ion Dumitriu insusi i-ar fi placut, data fiind prietenia lui speciala cu optzecistii.

Aceste 13 povestiri de buzunar aduc noroc chiar si cititorilor cu prejudecati & superstitii. In rest, iubirile vin si pleaca prin e-mail sau printr-o scrisoare scrisa de mina, cu un telefon sau un trailer, printr-un manuscris de roman, printr-un vis sau printr-o ruga... Trebuie doar citite."    (Marius Chivu)

Semneaza: Mimi Branescu, Gianina Carbunariu, Marius Chivu, Andrei Codrescu, Radu Cosasu, Matei Florian, Hanno Hoffer, Radu Paraschivescu, Razvan Petrescu, Simona Popescu, Ana Maria Sandu, Alex Leo Serban, Catalin Stefanescu.

 Radu Paraschivescu: Am crezut c-o topesc in ziua cind i-am dus o piersica pe care lipisem o hirtie pe care scria "portocala". M-a topit ea pe mine, intrebindu-ma sec: "Pot sa n-o maninc?". Am crezut ca o s-o dau pe spate anuntind-o ca sint cronicar muzical. M-a dat ea pe spate anuntindu-ma ca e fiica de pianist si exerseaza acasa pe un Steinway. Am crezut c-o fac praf cind i-am aratat o declaratie pescuita dintr-un ziar: "Spinning Wheel a lui Blood, Sweat & Tears e muzica ideala pentru eutanasierea din proprie initiativa.

Ana Maria Sandu: Mi se pusese pata pe un actor neamt, care juca intr-un serial TV mediocru. Ma burduseam cu Fellini si cu Tarkovski, dar la ora stabilita ma ridicam de pe scaun si bijbiiam pe intuneric pina la iesire. O taiam spre casa, cu filmele neterminate inca in minte. Parca mi-as fi dat o intilnire si n-aveam voie sa intirzii. Nici macar nu stiu ce-mi placea la el. Un tip trecut de 35 de ani, nebarbierit, care tot intra in niste relatii incilcite.

Radu Cosasu:

Nu, iubita mea, nu, minunea mea,
nu, prostuta draga,
nu, lac albastru al iluziilor mele,
nu, inger mult prea accesibil pentru a nu te socoti si diavol,
nu, diavol imposibil,
nu, nenorocire tandra si de nedezlegat,
nu, te rog, nu insista,
nu te bizui pe incapacitatea mea de a te refuza (...)

Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1764 sec