Iubirea la timpul prezent - cum să ai o căsnicie cu multă intimitate şi efort puţin

Iubirea la timpul prezent - cum să ai o căsnicie cu multă intimitate şi efort puţin
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2007
Pagini: 168
Format: 15.5x22cm
Categoria: Familie

DESCRIERE

Iubirea la timpul prezent - cum să ai o căsnicie cu multă intimitate şi efort puţin - Morrie Shechtman, Arleah Shechtman. Iubirea la timpul prezent.

Fie că-şi dau seama, fie că nu, oamenii se căsătoresc din două motive. În primul rînd, sesizează intuitiv o similitudine între credinţele lor cu privire la felul cum ar trebui să fie lumea. Această potrivire a valorilor esenţiale este de obicei inconştientă şi trece neobservată, şi totuşi poate servi drept baza pentru o relaţie excelentă. În al doilea rînd, oamenii ajung să fie împreună pentru că-şi recunosc sufletul-pereche rănit - o împerechere perfectă a modelelor familiare afective şi psihologice care-i determină să reproducă simţăminte dureroase, dar previzibile din, trecutul lor.
"Încă n-am văzut nici o căsnicie care să nu conţină ambele elemente, spun autorii. Fiinţele umane au un radar inter personal care face sistemul Doppler să semene cu nişte cuburi de construit pentru copii de grădiniţă."
Această carte deschizătoare de drumuri şi fără îndoială radicală dezvăluie cîteva adevăruri surprinzătoare despre căsnicie. Spre exemplu:
- Există o serie de mituri referitoare la căsnicie pe care majoritatea oamenilor le acceptă ca literă de lege. Opusele se atrag... altruismul constituie buza celor mai bune relaţii... iubirea e cea care ţine doi oameni împreună. Cînd renunţi la aceste convingeri copilăreşti şi lipsite de realism, faci un pas important şi necesar în direcţia dezvoltării personale.
- Într-o căsnicie excelentă, soţii traduc valorile lor concordante într-o viziune dătătoare de energie şi inspiraţie asupra vieţii bune, provocîndu-se reciproc să traverseze doliul pentru modelele lor familiare şi să reducă pe cît de mult posibil impactul acestora asupra relaţiei.
- În căsniciile proaste, soţii ignoră potrivirea dintre valorile lor şi-şi folosesc modelele familiare ca pe nişte arme, încercînd cu disperare să obţină de la prezent ceea ce n-au putut obţine în trecut. Dar trecutul nu ţi-l poţi schimba niciodată; poţi doar să-l plîngi. Majoritatea căsniciilor sînt nu bolnave, ci împotmolite.
Deşi această carte îţi va demola cu siguranţă unele idei preconcepute, în miezul ei se află un mesaj care te va inspira profund: cînd tu şi partenerul tău vă dedicaţi vindecării rănilor vechi şi faceţi eforturi pentru dezvoltarea personală, vă veţi amplifica foarte mult capacitatea de a avea intimitate autentică. Şi asta e cheia care îţi aduce bucuria iubirii la timpul prezent.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Familie - Cele mai vândute cărți

Created in 0.078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.