Iulian (Colectia biblioteca polirom)

Iulian (Colectia biblioteca polirom)
-18%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Publicat in 1964, Iulian este considerat unul dintre cele mai reusite romane istorice ale lui Gore Vidal, despre viata imparatului roman din secolul IV, devenit faimos pentru incercarea sa de a impiedica raspindirea crestinismului. Iulian Apostatul, nepot al lui Constantin cel Mare, a avut una dintre cele mai impunatoare domnii, desi scurta ca durata, din istoria Imperiului Roman. Un geniu militar, scriitor talentat si filozof devotat elenisticii, a fost prins in mijlocul unui razboi doctrinar cu crestinatatea, care i-a adus moartea la virsta de treizeci si doi de ani. Romanul reuseste sa surprinda framintarile politice si religioase ale unei epoci crude si sa restaureze mostenirea unui conducator pasionat, intr-o abordare debordanta, plina de imaginatie.

„In Iulian se intrepatrund studiul istoric amanuntit si capacitatea de observatie a unui scriitor intotdeauna atent. Rezultatul acestei combinatii da noi dimensiuni fictiunii de inspiratie istorica si ofera cititorului un model bine conturat de liniile de forta ale unui roman exemplar.” (Washington Star)
 
 „Dintre toate destinele care au populat istoria Imperiului Roman, Vidal nu putea alege unul mai insolit, mai plin de contradictii: un invatat in aparenta placid, dar cu soarta unui conducator militar de neegalat, un ascet ce intoarce spatele ratiunii si se lasa in voia simturilor, in fine, un fatalist ale carui actiuni sint conduse de dorinta de a schimba lumea.” (Time)
 
„Romanul lui Gore Vidal este o proza istorica in adevaratul sens al termenului: un discurs viu, insotit la tot pasul de detaliul scriiturii de inalta clasa.” (The Wall Street Journal)

Traducere din limba engleza de Gherasim Tic

Anul aparitiei: 2011
Format: 130x200
Nr. pagini: 536

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1686 sec