Iuliana Panait - Moment ortografic. Culegere de exerciții. Gimnaziu - Caiet de activitati (Colectia Elevul Destept)

Iuliana Panait - Moment ortografic. Culegere de exerciții. Gimnaziu - Caiet de activitati (Colectia Elevul Destept)
-22%
Preț: 13,96 lei
17,90 lei (-22,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 96
Categoria: Gramatica

DESCRIERE

Prezenta lucrare a fost conceputa ca un auxiliar de limba si literatura romana ce completeaza atat lucrul la clasa, cat si studiul individual, putand constituti o modatitate de evaluare/autoevaluare. Desi se adreseaza in primul rand elevilor de gininaziu, lucrarea poate fi utilizata si de alte categorii de categorii interesate de studiul limbii romane in vederea formarii deprinderilor de scriere si exprimare corecta.

Lucrarea este structurata pe capitole dupa criteriul morfologic, cuprinzand exercitii, unele fiind insotite de expticatii sau observatii acolo unde este cazut, altele avand trimitere la anexe ce contin liste de cuvinte ortografiate conform normelor literare sau conjugari ale unor verbe care creeaza uneori probleme.

Multitudinea si varietatea exercitiilor propuse la fiecare categorie marfologica in parte ofera posibilitatea unei implicari active, facilizeaza dobandirea cunostintelor, sistematizarea si consolidarea lor. Auxiliarul propune, asadar, o serie de exercitii dintre cele mai variate (itemi cu alegere duala, itemi cu alegere multipla, itemi de tip lacunar, itemi cu raspuns scurt etc.) care dinamizeaza procesul de invatare si care pot sa suscite, interesul elevilor. In formularea itemilor s-a avut in vedere caracterul functional si aplicativ al limbii romane.

Fiind un instrument menit sa popularizeze norma literara, s-au avut in vedere cateva materiale elaborate sub egida Academiei Romane, materiale care reglementeaza oficial utilizarea corecta a limbii romane in comunicarea scrisa si orala - Dictionarul explicativ al limbii romane (Editia a 11-a, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 1998), Dictionarul ortograftc, ortoepic si motfologic al limbii romane (Editia a 11-a revazuta si adaugita, Editura Univers Enciclopedic, Bucuresti, 2005). Obiectivul pe care dorim atins prin aceasta lucrare il reprezinta cunoasterea temeinica a limbii romane literare, exprimarea corecta in diverse situatii de comunicare.

Autoarele

Nr. de pagini: 96
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.