Jean Yves Leloup, Aseaza-te si mergi. Elogiul calatoriei interioare

Jean Yves Leloup, Aseaza-te si mergi. Elogiul calatoriei interioare
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

“Aseaza-te si  mergi” este o capodopera a lui Jean Yves Leloup cum nu se poate mai potrivita ca abordare pentru  exploratorii constiintei acestor timpuri de transformare interioara, pentru ca formuleaza impecabil natura paradoxala a atitudinii pe care o poate avea in fata vietii un asemenea demers. A ramane centrat pe de-o parte, focalizat in interior, mereu in conexiune cu sine, transparent la influetele formei, este echivalent cu“sederea”. A te misca, a merge, a explora pentru a nu ramane niciodata prizonierul obisnuintelor, al mecanismelor de gandire, a rupe mereu legaturile rigide pe care mentalul tinde sa le sudeze, si in acelasi timp a ramane mereu conectat cu marele flux al vietii, acesta este“mersul”. Doua atitudini complementare in fata vietii, care se imbina paradoxal pentru  cei aflati in explorarea de sine.

Jean Yves Leloup este unul dintre inteleptii secolului XXI. Doctor in filosofie, psihologie si teologie, scriitor, conferentiar, invatator spiritual, calugar dominican devenit preot orthodox, acest personaj exceptional strabate planeta intre conferinte, seminare si cursuri de pe cinci continente, si retrageri  spatiile sacre ale acesteia. Explorarile sale isi au baza in traditiile crestine si deopotriva orientale. Este un pelerin care strabate deserturile si muntii, un investigator al celor mai sacre texte ale umanitatii care-si impartaseste experienta spirituala cu o gratie si o forta exceptionale.

“Aseaza-te si mergi!” i-a spus lui Jean Yves Leloup un calugar isihast de la Athos,“aceasta este Calea”. A fi impreuna cu tine insuti, a te deschide si a simti Prezenta, a fi una cu Fiinta.

Horia Turcanu


Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1313 sec