Jeffrey Archer, Evanghelia dupa Iuda

Jeffrey Archer, Evanghelia dupa Iuda
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 28,83 lei
38,44 lei (-25%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cei doi autori spun povestea lui Isus, utilizand ca referinta principala textele canonice, dar prezentand totul prin ochii lui Iuda. Ne ofera o recitire foarte plauzibila a traditiei crestine, care reliefeaza tragedia lui Iuda si, deopotriva, mila lui Isus pentru oameni.


Aparent scrisa de fiul lui Iuda, Benjamin, cu respectarea stilului Evangheliilor, cartea cuprinde o poveste pentru secolul douazeci si unu, care sa fie credibila, cu ajutorul profesorului Moloney, si pentru un crestin sau evreu din secolul intai. Cei doi autori au lucrat intensiv la proiectul lor timp de noua luni. Lordul Archer a fost calauzit permanent de profesorul Moloney si nu a inclus in carte nimic cu care profesorul sa nu fi fost de acord; amandoi recunosc ca 80% din stilul povestirii ii apartine lui Jeffrey Archer, iar 80% din contributia stiintifica este a profesorului Moloney.

De ce Evanghelia dupa Iuda

Toti autorii au un motiv pentru a scrie o carte, indiferent de gen. Eu si Jeffrey avem justificari diferite pentru intensa relatie de lucru care a produs Evanghelia dupa Iuda.

Motivatia mea provine din cine sunt si ceea ce fac. Sunt o persoana profund convinsa de relevanta mesajului cristic autentic, trait si propovaduit de acum de 2000 de ani pe pamant. Ca multi alti contemporani ai mei, am si eu dificultati in a intelege"chipul bisericii crestine". Dar, in ciuda chipului ei uneori urat, cuprinde o comoara... in ciuda vaselor de lut in care se afla!

Cea mai mare comoara este mesajul evanghelic al lui Isus din Nazaret. Mi-am petrecut 40 de ani din viata sondand acest mesaj si inca ma fascineaza. Am facut tot ce am putut pentru a depasi ignoranta si prejudecatile prezente chiar printre crestini, predand si scriind despre aceste chestiuni, la toate nivelele. Pentru ca munca mea a fost intotdeauna cumva"in Biserica", nu a avut mare impact asupra scepticismului crescand care inconjoara Biserica Crestina (si exista si in interiorul ei).

Asocierea mea cu Jeffrey pentru a scrie Evanghelia dupa Iuda mi-a permis sa fac cel putin patru lucruri:

1. Ipotetic, sa ating o lume influentata de mass media si nu numai publicul mic, de obicei, al lucrarilor mele.

2. Sa scriu un text care arata ce inseamna o"Evanghelie". Nu e pur si simplu o istorie povestita, ci o utilizare a amintirilor din trecut, dintr-un"punct de vedere"specific, pentru a ne comunica adevaruri despre ceea ce a facut Dumnezeu pentru noi, in si prin Iisus Cristos. Evangheliile lui Matei, Marcu, Luca si Ioan nu sunt citite niciodata in felul acesta, nici macar de cititorii constiinciosi ai Bibliei. Sunt citite ca niste carti de istorie, in ciuda tensiunilor generate de o asemenea lectura. Evanghelia dupa Iuda le va arata cititorilor"cum functioneaza o Evanghelie"si vreau sa-i aduc inapoi pe oameni la Evangheliile canonice, invatandu-i sa le citeasca in alt mod decat pana acum.

3. Mesajul Evangheliei dupa Iuda este central pentru invataturile lui Isus Cristos si ar trebui sa fie in inima misiunii si mesajului Bisericii noastre crestine: este compasiunea pentru cei cazuti! Portretul lui Isus din Evanghelia dupa Iuda incearca sa comunice nucleul mesajului traditional crestin.

4. Sa spun o poveste a lui Iuda in care fiecare cititor se poate regasi. Esecul se afla in centrul experientei umane si maturitatea umana si cea crestina se formeaza in urma dobandirii deprinderii de a infrunta esecul. Istoria esecului lui Iuda in Evanghelia dupa Iuda este o povestire despre atitudinea fata de esec. Sper sa le vorbesc tuturor, inclusiv mie, prin povestea lui Iuda.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

19,99 lei
24,99 lei (-20,01%)
19,99 lei
24,99 lei (-20,01%)
26,16 lei
34,88 lei (-25%)
22,49 lei
29,98 lei (-24,98%)
29,84 lei
39,79 lei (-25,01%)
22,49 lei
29,98 lei (-24,98%)
Created in 0.1441 sec