Jim Baggott - Higgs. Inventarea si descoperirea -Particulei lui Dumnezeu- Cuvant inainte de Steven Weinberg

Jim Baggott - Higgs. Inventarea si descoperirea -Particulei lui Dumnezeu- Cuvant inainte de Steven Weinberg
-18%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Tratat
Preț: 23,78 lei
29,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In vara lui 2012, la marele accelerator de particule de langa Geneva a fost descoperit bosonul Higgs, a carui existenta fusese prezisa cu o jumatate de secol in urma. Evenimentul a creat mare valva, mai ales ca bosonul Higgs devenise celebru fiind numit„particula lui Dumnezeu“, din moment ce cu ajutorul lui putea fi explicat felul in care particulele de materie dobandeau masa– era privit ca un „creator“ al materiei. Miza reala a descoperirii era confirmarea si completarea Modelului Standard, cel care descrie sistematic ansamblul particulelor cunoscute, pe baza teoriilor actuale din fizica.

Urmarind deopotriva caile care au dus la„inventarea“ bosonului Higgs (deducerea teoretica a existentei sale) si aventura descoperirii lui experimentale, cartea lui Jim Baggott e o introducere clara si intuitiva in problemele fundamentale ale fizicii moderne.

Higgs publicase articolul care avea sa-l lege pe vecie de particula care-i poarta numele in 1964. Asteptase timp de 47 de ani o confirmare.„Mi-e greu acum sa ma confrunt cu cel care eram pe-atunci“, a explicat el.„Dar ma simt usurat ca se ajunge la un deznodamant. Ar fi frumos ca, dupa tot acest timp, ideea sa se dovedeasca a fi corecta.“ (Jim BAGGOTT)

Nr. de pagini: 208
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1231 sec