JOCUL CU FANTASME. SEMIOTICA SI ANTROPOLOGIE

JOCUL CU FANTASME. SEMIOTICA SI ANTROPOLOGIE
-25%
ISBN: 973-684-392-0
Editura:
Pagini: 312
Categoria: Carti diverse
Preț: 11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Aparuta pentru prima oara in 1981 si cunoscand, pana acum, editii in limbile franceza, germana, spaniola, portugheza, japoneza, maghiara etc., cartea americanului Sebeok - profesor de semiotica la Indiana University din Bloomington, director al Research Center for Language and Semiotic Studies si coordonator al colectiilor Advances in Semiotics si Approaches to Semiotics - reprezinta o analiza a comunicarii in cadrul regnului animal, din perspectiva semiotica, si a puntilor de legatura dintre natura si cultura prin prisma teoriilor lui Charles Morris si Karl Bühler, reconsiderate si actualizate de autor.

O sectiune importanta a lucrarii este dedicata artei preistorice, asa cum este aceasta ilustrata nu numai in picturile rupestre si in descoperirile arheologice, ci si in productiile de cult ale unor grupuri etnice contemporane din Papua-Noua Guinee, Indonezia etc. Accentuand teza conform careia atat omul, cat si animalele sunt impinse catre adaptabilitate, adica spre confruntarea cu natura pe propriul ei teren, intr-un proces generator de arta, volumul propune si comparatia intre arta primitiva si manifestarile similare - dans, muzica, grafica, arhitectura - ale copiilor, dar si al primatelor, albinelor sau ale altor specii de vertebrate sau nevertebrate.

Extragandu-si bazele stiintifice din textele unor autori precum Piaget, Darwin si Linné, dar si ale unor semioticieni de marca, cum ar fi Mukarovsky, I. A. Lotman si Thure von Uexküll, lucrarea isi sprijina argumentatia si pe seama unui bogat material ilustrativ, reproducand capodopere ale artei culte (creatii ale lui Albrecht Dürer, Gerald Manley Hopkins etc.), recomandandu-se completarii unor cursuri de semiotica, de filosofie a limbajului sau antropologie, sustinerii unor cercetari stiintifice in aceste domenii si a unor cursuri si examene doctorale si postdoctorale in aceste directii de specializare.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1144 sec