Jocul didactic matematic de la gradinita la scoala. Lucrare stiintifica

Jocul didactic matematic de la gradinita la scoala. Lucrare stiintifica
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Curs
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

In ierarhia metodelor active folosite atat in invatamantul prescolar cat si in cel primar, jocul didactic isi gaseste locul cu maxima eficienta, el fiind o punte de legatura intre joc-ca tip de activitate dominanta in gradinita si activitatea specifica scolii-invatatura. Avand in vedere importanta deosebita ce se acorda predarii matematicii in tara noastra, am avut o preocupare permanenta pentru adaptarea continuturilor jocurilor didactice matematice la varsta elevilor, la posibilitatile lor, la nivelul de cunostinte si deprinderi de care ei dispun.

  Jocul didactic este o activitate de invatare al carei efort, datorita atractivitatii, elevii nu il simt, ci dimpotriva, il doresc. El poate fi folosit atat ca metoda de predare-invatare, dar mai ales ca mijloc util de consolidare si aplicare a cunostintelor insusite.

  Avand in vedere coborarea varstei de scolarizare, jocul didactic trebuie folosit ora de ora, mai ales la cls. I si a II a, el actionand favorabil si asupra elevilor care intampina greutati in insusirea cunostintelor.

 Urmarind cu precadere dezvoltarea gandirii, a inteligentei, a spiritului de observatie, exersand operatiile de analiza, sinteza, comparatie, generalizare, jocul didactic matematic constituie o baza reala pentru intelegerea conceptelor matematice.Jocul didactic matematic ofera prescolarilor numeroase si variate ocazii de depasire a stadiului de concret si face mai usoara si placuta„urcarea” catre general si abstract!

 In timpul jocului copiii dovedesc initiativa si inventivitate, jocul le permite mai multa independenta si libertate de actiune.De asemeni, in timpul jocului didactic se stabilesc relatii intre copii, urmarindu-se instaurarea unui climat favorabil conlucrarii fructuoase intre copii in vederea rezolvarii cu succes a sarcinilor de joc, crearea unei tonalitati afective pozitive de intelegere si exigenta in respectarea regulilor si stimularea dorintei copiilor de a-si aduce propria contributie la reusita jocului.


Autor(i): Burca Anisoara
An aparitie: 2012
Pagini: 55

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1326 sec