Juan Pedro Sala Monferrer, Crestinatatea araba orientala - Traducere din limba spaniola de Anca-Irina Ionescu

Juan Pedro Sala Monferrer, Crestinatatea araba orientala - Traducere din limba spaniola de Anca-Irina Ionescu
-10%
Preț: 16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 80
Categoria: Religie

DESCRIERE

Editor coordonator Ioana Feodorov


Textul prezentat in volumul de fata, o introducere esentiala in istoria civilizatiei arabe crestine, ilustreaza cu claritate eruditia si scriitura eleganta a profesorului Juan Pedro Monferrer Sala.

 

Volumul cuprinde 8 pagini de ilustratii color.


Nascut in 1962, Juan Pedro Monferrer Sala a urmat cursurile de limba si literatura araba ale Universitatii din Granada, prezentand in 1995, la examenul pentru diploma de licenta, o lucrare despreʻAbd al-Malik b. abīb si celebra sa scriere Kitāb waif al-firdaws (Premio Extraordinario de Licenciatura). In 1996 i s-a acordat titlul de doctor in Filologie semitica pentru cercetarile sale cu privire la acelasi scriitor si pentru noua editie a operei mentionate (2 vol., studiu introductiv, traducere si indici). 

Specializarile academice ale profesorului Monferrer Sala au urmarit cu consecventa domeniile de cercetare in studii orientale: limba araba, literatura araba de inspiratie islamica, crestina si iudaica, lingvistica semitica, editia de manuscrise orientale si critica literara. Lucrarile sale publicate cuprind traduceri si comentarii cu privire la poezia pre-islamica (Mu‘allaqāt) si din operele unor mari scriitori de limba araba, indeosebi crestini.

Prin intreaga sa activitate la catedra si la masa de lucru, Juan Pedro Monferrer Sala a contribuit substantial la mai buna cunoastere a unor importante texte literare arabe, crestine ori islamice, a scrierilor religioase proprii mai multor culturi din Orientul Mijlociu.

Nr. de pagini: 80
Anul aparitiei: 2016

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.054 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.