JURNAL 1939-1945
10,50 lei
15,00 lei (-30%)

JURNAL 1939-1945

JURNAL 1939-1945
-30%
Preț: 10,50 lei
15,00 lei (-30%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Istorie

DESCRIERE

JURNAL 1939-1945
Merită citit? În faţa acestui jurnal de război explodând de ura lui Drieu împotriva a tot şi a toate, a femeilor, a evreilor, a celor mai buni prieteni ai săi şi a lui însuşi, iată întrebarea pe care mulţi cititori şi-o vor pune. Noi socotim că da, mai cu seamă datorită importanţei scriitorului şi înaltului interes al acestei mărturii. Curajul de a da publicităţii o frescă a "celeilalte Franţe" din anii 1939-1945 este egalat de intensitatea trăirilor şi luciditatea analizelor �colaboraţionistului diabolizat�, căruia retragerea cărţilor sale de pe piaţă, după Eliberare, nu a reuşit să-i distrugă posteritatea.

Drieu la Rochelle a fost exonerat de oprobriul în care au căzut majoritatea fasciştilor francezi datorită seducţiei pe care a exercitat-o asupra multor contemporani ai săi: Malraux, Aragon, Berl, Jouvenel. Faptul că s-a sinucis, precum şi sinceritatea Povestirii sale secrete l-au făcut să apară în ochii generaţiei de după război ca un erou romantic şi nietzschean, ca o figură legendară a nonconformismului contestatar, un fascist cu mâinile nepătate de sânge, un intelectual care şi-a împins angajarea până la capăt, asumându-şi consecinţa de a plăti un preţ scump. Personajul său a devenit mitic.

În Pledoaria finală, Drieu se plasează el însuşi în faţa judecăţii istoriei. Ei bine, să îl judecăm! Acest jurnal oferă prilejul. Fiecare să-şi verifice opinia.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.068 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.