Jurnal de la Filipeni (apostolatul unui medic in"epoca de aur")

Jurnal de la Filipeni (apostolatul unui medic in'epoca de aur')
-20%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Memorialistica
Preț: 12,00 lei
15,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Jurnal de la Filipeni de Viorel Patrascu.  „E uimitor cat poate sa intereseze istoria unei comune napastuite. Doar Carlo Levi, in«Cristos s-a oprit la Eboli» a mai dat o cercetare sensibila a saraciei din acelasi unghi al generozitatii.

La terminarea insemnarilor sale, doctorul Patrascu adauga lista completa a cartilor citite in trei ani de apostolat la Filipeni: o suta patruzeci si noua de titluri! O biblioteca de«opere de fictiune». Ce nestiute sunt caile instructiei: un medic citeste o biblioteca de fictiune, ca sa prinda indemn pentru a scrie o dare de seama absolut seducatoare despre realitate!”
Tudor Octavian

„Un jurnal de un realism crud, halucinant, in care realitatea desfide imaginatia. A fost publicat trei decenii mai tarziu la Editura Paralela 45 sub titlul«Jurnal de la Filipeni». Subtitlul, apostolat in«epoca de aur», e o ironie tardiva.

Pe atunci, medicul Viorel Patrascu nu-si ingaduia comentarii, judecati, aluzii critice cu substrat politic. Ii era suficienta realitatea traita, transcrisa meticulos, atent la detalii si ferita de literatura. De literaturizare, mai ales.

A reusit astfel sa ne ofere un teribil document despre minciuna institutionalizata si despre mizeria cotidiana a existentei taranilor in regimul comunist.”Formatul:    14 x 20   
Nr. pagini:    248   
Anul aparitiei:    2010
Vezi și alte cărți: Jurnal

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1346 sec