Justitia actului administrativ (O abordare biunivoca)

Justitia actului administrativ (O abordare biunivoca)
-15%
Preț: 29,75 lei
35,00 lei (-15%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2013
Categoria: Administrativ

DESCRIERE

Justitia trebuie sa interpreteze legea in cazuri concrete, sa judece– hotararile sale bucurandu-se de prezumtia de adevar–, sa aplice sanctiuni, sa faca dreptate. Realizarea acestor deziderate este asigurata de regulile procedurale dupa care se desfasoara activitatea de judecata, dar si de utilizarea unor elemente de logistica si de organizare care dau continut ideii de management al instantelor de judecata. Nu lipsita de importanta apare si chestiunea personalului care infaptuieste justitia sau concura la infaptuirea ei, din pozitia de judecatori, procurori sau auxiliari ai justitiei. Astfel de aspecte sunt surprinse printr-o cercetare de nivel interdisciplinar, pe care domeniul stiintelor administrative o permite si o promoveaza.

Lucrarea Gabrielei Bogasiu incearca sa urmareasca intreg lantul de interconditionari existent in infaptuirea justitiei, surprinzand si alte determinari ale actului de justitie, dincolo de aspectele de drept material si procedural abordate in mod traditional in lucrarile de drept. Modelul analizei intreprinse are in vedere instantele de contencios administrativ, autoarea valorificand plenar propria-i experienta profesionala.

Ne aflam in fata unui demers stiintific valoros si inedit in aceeasi masura, prin care autoarea incearca sa ofere o imagine complexa a justitiei contenciosului administrativ, fenomen abordat dintr-o perspectiva interdisciplinara.

Imi exprim increderea ca atat doctrinarii, cat si practicienii actului de justitie sau de administratie vor regasi in lucrarea de fata un reper util preocuparilor lor si ca autoarea va fi incurajata sa isi valorifice in continuare potentialul remarcabil de cercetator.

Prof. univ. dr. Emil Balan


Data aparitiei: Iunie 2013
Format: A5
Pagini: 360

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.